Pastasalat med grillet laks og pesto

Sommer, sol, grillvær og hygge. Dette er en knallgod og enkel middag som passer perfekt på late sommerdager.
En enkel pastasalat med gode norske tomater, hjemmelaget pesto og saftig grillet laks. Servert med bagetter med hjemmelaget hvitløksmør blir dette en smakfull og god middag som ikke tar alt for lang tid å lage. Alle oppskriftene finner du her!
Pasta med grillet laks
Du trenger:
400 gr god pasta
400 gr laksefilet uten skinn og bein
1 pk gode norske tomater
1 pk mozzarellakuler
Pinjekjerner
Basilikum
Hjemmelaget pesto
Hvitløksbaguetter
Slik gjør du:
Varm opp grillen.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Bland med tomater du har delt i to og mozzarellakuler.
Vend inn litt finsnitter basilikum, pinjekjerner og topp pastasalaten med pesto.
Dryss salt over laksen, og grill den på skinnsiden i 4-5 minutter. Ta den av grillen å la den hvile i 4-5 minutter, da blir den saftig og god!
Server pastasalat med grillet laks, hjemmelaget pesto og hvitløksbaguetter.
Håper det smaker!
Hjemmelaget pesto ala genovese

Denne italienske sausen er allsidig og passer til det meste. Særlig mer er det ikke å si, utenom at hjemmelaget pesto smaker ekstra godt!
Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin, stavmikser eller morter til å lage pestoen.
Du trenger:
1 potte basilikum
2-3 ss pinjekjerner
50 gr parmesan
1 fedd hvitløk
1 ts maldonsalt
1 dl olivenolje.
Slik gjør du:
Stek pinjekjerner i en mellomvarm stekepanne til de får en litt gyllen og stekt farge, da får de ekstra mye smak.
Kutt av bladene på basilikumen, du kan kutte langt nede på stilken slik at du får brukt mest mulig.
Ha basilikum, pinjekjerner, revet parmesan, salt og raspet hvitløksfedd i en hurtigmikser eller lignende og miks sammen til en paste mens du sper inn olivenolje.
Oppbevar pestoen på glass.
Hjemmelaget hvitløksbagetter

Dette er en enkel utgave av hvitløksbagetter der du lager hvitløksmøret selv, men du bruker gode kjøpe bagetter. Når du lager ditt eget hvitløksmør kan du tilpasse hvitløksmaken selv, og tilsette krydder etter ønske. Vi bruker også litt eddik i smøret, det gir det en herlig syrlig smak
Du trenger:
1-2 stk gode lyse bagetter
150 gr kaldt godt smør
2-3 stk hvitløksfedd
1 ts maldonsalt
¼ ts malt pepper
1 ts eplecider eddik
Slik gjør du:
Forhåndsvarm ovnen til 180 grader varmluft
Ha smøret i en hurtigmikser sammen med skrelte og grovhakkede hvitløksfedd, og resten av ingrediensene. Miks sammen på middels hastighet til du får et mykt smør.
Snitt bagettene på skrått etter ønsket tykkelse på skivene, smør eller press litt hvitløkssmør nedi hvert snitt. Stek bagettene i en forhåndsvarmet ovn på 180 grader til smøret smelter og brødet blir sprøtt, ca 10 minutter.
Rester av smøret kan du rulle opp som en liten pølse i bakepapir og fryse ned til en senere anledning.