Pavlova med bringebærkrem

Endelig er våren her og for en vår det har vært så langt! Sol og skyfri himmel og masse plussgrader! alt det grønne har kommet tilbake og blomstene har tittet fram.
Med så masse godvær så kommer også lysten på friske kaker og desserter.
Med 17.Mai rett rundt hjørnet er denne en perfekt kake å servere.
Nå har jo også skogsyren våknet opp og den gir virkelig en perfekt finish på en fresh kake eller dessert, godt smaker det og.
Porsjoner: 4-5stk. Tid: 2timer.
Pavlova-bunn:
200 gr eggehviter
300 gr sukker
1 ts salt
2 ts eplecider eddik
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 120*c over og undervarme.
Pisk eggehvitene sammen med saltet i en kjøkkenmaskin på middels hastighet.
Når du får et stivt skum, så har du i litt og litt sukker.
Pisk til marengsen blir skinnende og stiv (ca 15-20 min).
Pisk inn eddiken.
Bruk en sprøytepose eller slikkepott til å fordele marengsen ut på et bakepapir til 3 bunner.
Stek marengsen i 1,5 timer og avkjøl.
Bringebærkrem
100 gr bringebær
3,3 dl fløte
4 dråper vanilje essens
50 gr melis
3 plater gelatine
Slik gjør du:
Press bringebærene i en sil slik at du sitter igjen med en purè.
Bløtlegg gelatin og smelt med litt av fløten.
Pisk fløte, vanilje essens og melis i en kjøkkenmaskin på middels hastighet.
Tilsett bringebær purè og smeltet gelatin og pisk til stiv krem.
Sjokoladesaus
0,5 dl melk
50 gr mørk sjokolade
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen sammen med melken og rør godt sammen.
Sett sammen kaken og pynt med deilige bringebær og skogsyre.
Håper det smaker!