• Kokken

Pavlova med sitrus curd og kvikk lunsj


Deilige pavlova som er sprø utenpå og myk inni!

Her skal du få oppskrift på en knallgod påskedessert som er perfekt på hytten! Det som er så greit med pavlova er at du kan lage den ferdig før du drar på ferie, så slipper du å stresse når du faktisk kommer frem.


Vi har laget disse som små egg, og fylt midten med en deilig sitrus curd laget på appelsin og sitron (oppskrift finner du her). Toppet med litt appelsin, grapefrukt og selvsagt litt kvikk-lunsj er dette desserten som setter prikken over i`en på påsken!


Så lag de ferdig før du drar, pakk de i en lufttett boks, og vips så har du herlige små, og smakfulle pavlova som er sprø utenpå og myk inni.


Tid: 1 ½ time Antall: ca 12 «egg»



Du trenger til pavlova:

100 gr eggehvite

150 gr sukker

½ ts salt

1 ts eplecider eddik



Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 120 grader over og undervarme.

  2. Husk at det er viktig å bruke en ren bolle når du lager marengs.

  3. Ha eggehviter i en kjøkkenmaskin, sammen med saltet. Begynn og pisk på middels hastighet.

  4. Når du får et stivt skum, så har du i litt og litt sukker. Pisk til du får en glatt og skinnende marengs, som er «stiv» når du slutter å piske. Helt på slutten pisker du inn eddiken.

  5. Fin frem et stekebrett med bakepapir. Bruk en skje og legg på egg utover stekebrettet. Bruk skjeen og lag en liten fordypning i midten av eggene.

  6. Stek marengsen i 1-1,5 timer, da blir den sprø utenpå og myk inni.

Fyll med sitrus curd, appelsin og grapefrukt salat, og hakket kvikk-lunsj.


God påske!


Særlig mer påskete dessert kan du ikke lage!

0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS