top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Peanøttsmør - 2 typer


Det er lett å lage ditt eget peanøttsmør, her får du oppskrift og fremgangsmåte på 2 typer.

For vår del er hjemmelaget peanøttsmør et must have. Ikke bare smaker det bedre, det er også veldig lett å lage. Her har vi laget to forskjellige utgaver, et lyst, og et litt mørkere.

Fremgangsmåten er så å si den samme, bare at du må «riste» peanøttene litt i stekeovnen når du skal lage den mørkere utgaven.


Og vet du at peanøttsmør ikke bare er godt som pålegg? Det er også utgangspunkt for en mengde gode sauser, mariander og dressinger – slik som eksempelvis sataysaus.


 

Du trenger:

200 gr peanøtter


 

Slik gjør du:


Lyst peanøttsmør

  1. Ha 150 gr peanøtter i en blender, og miks på middel hastighet til det får en kremet konsistens. Tilsett 50 gr peanøtter mot slutten slik at det blir litt chunky.



Mørkt peanøttsmør

  1. Fordel peanøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Stek på 160 grader varmluft i 10-12 minutter til nøttene er gyllen.

  2. Ha 150 gr peanøtter i en blender, og miks på middelshastighet til det får en kremet konsistens. Tilsett 50 gr peanøtter mot slutten slik at det blir litt chunky.



Oppbevar begge peanøttsmørene kjølig i glass.


Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

114 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page