Pepperkake Sandwich


Enda en grunn til å lage ekstra mye pepperkakedeig iår!

Dette er en litt annerledes søtsak, men om du liker pepperkaker og is så er dette noe som man kanskje blir nødt til å lage mer enn en gang iløpet av jultiden. Vi elsker jo «Sandwich» om sommeren, men hvorfor ikke lage en juleinspirert utgave! Det aller beste er at du får brukt opp rester av pepperkakedeig og snop (om du har noen rester da!)


Pepperkakedeig:

Oppskriften finner du her.

Det du må huske på når du kjevler ut deigen er at den skal være tykkere enn vanlige pepperkaker og at de skal stekes akkurat litt for lite. Slik at de er litt myke.

Jeg har valgt å kutte deigen i like store rektangler, men du kan lage den formen du ønsker bare husk at de må være i par, topp og bunn.

Husk og spar litt av deigen til isen.


Pepperkake is:

Dette er en variant som må fryses i form (parfait) og egner seg ikke i en ismaskin. Denne mengde med is er beregnet til 1 runde av pepperkakedeigen over.


Du trenger:

25 gr sukker

60 gr glukose/lys sirup

30 gr vann

60 gr eggehviter

350 gr fløte

½ ts kanel

½ ts nellik

Grovhakket nonstop

Rå pepperkakedeig i små biter


Slik gjør du:

  1. Stivpisk eggehviter.

  2. Kok sukker, glukose og vann til 118*c og pisk inn i stivpisket eggehviter på lav hastighet.

  3. Har du ikke termometer så fortvil ikke, når sukkeret ikke fosskoker lenger, men heller bobler nærmer det seg 118*c. Det skal ha en blank farge, ikke bli gyllent.

  4. Øk hastigheten på piskingen til middels og la den piske til den er rundt romtemperatur.

  5. Lettpisk fløten sammen med kanel og nellik.

  6. Rør inn marengsen og rør så inn nonstop og små biter av pepperkakedeig. Du bestemmer selv hvor mye nonstop og deig du vil ha i isen.

  7. Ha så isen i en form med bakepapir og fordel den jevnt ut i formen.

  8. Frys isen, dette tar et par timer, aller helst over natten. Når den er hard så kan den kuttes opp i lik form som pepperkakene, og sett på bunn og topp og frys igjen. Oppbevar pepperkake-sandwichene i en tettbeholder i frysen, slik at de ikke blir fryseskadet.

Får du avskjær så kan du servere det i skål eller spise det selv.

Håper det smaker!
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS