top of page

Pistasj makron


Har du lyst å lage noe du kan imponere med?, med disse deilige makronene scorer du iallefall endel poeng ;)

Jeg vet at det er veldig lett å få tak i slike gode fantastiske herligheter i de fleste butikker nå tildags, men det er ingenting som gir mer glede og tilfredstillelse enn og klare å lage dem selv. Jeg er ganske sikker på at jeg kan garantere at de blir godt tatt imot også.

De er verdt den tiden det tar å lage dem.


 

Makron: nok til 2 stekebrett.

200 gr mandelmel

250 gr melis

150 gr eggehviter

70 gr sukker

Grønn gelefarge.

  1. Pisk eggehviter på middels hastighet til de begynner å skumme, da tilsetter du 1/3 av sukkeret og slik fortsetter du til alt sukkeret er i.

  2. Det er ferdig pisket når marengsen er stiv og skinnende. Den skal ikke se tørr ut.

  3. Melis og mandelmel siles to ganger og vendes inn i marengsen, vend sammen til det er en jevn masse, vend inn grønnfargen samtidig.

  4. Ha oppi en sprøytepose med slett tyll str:12 og sprøyt små pletter på bakepapir.

  5. Jeg fester små magneter i hjørnene slik at bakepapiret ikke flyr opp under steking.

  6. Dryss gjerne litt hakket pistasj over makronene før de tørker.

  7. La dem tørke til de får en tørr hinne som du kan ta på uten at det henger fast i deg. Tiden på tørkingen varierer desverre etter hvor mye/lite fuktighet det er i rommet.

  8. Stek på 120*c i 25 min på varmluft.

  9. Avkjøl, fyll med ganache og server.


 


 

Pistasj paste:

100 gr salte pistasjenøtter

50 gr sukker

  1. Smelt sukker til karamell og rør inn nøtter.

  2. Avkjøl på bakepapir og kjør til paste i en kjøkkenmaskin.


 

Pistasj ganache:

100 gr fløte

200 gr hvit sjokolade

150 gr pistasje paste

  1. Hakk sjokoladen.

  2. Kok opp fløten og hell over sjokoladen og rør inn pistasj paste, bruk en savmikser for å få en jevn ganache.

  3. Avkjøl og ha i en sprøytepose og fyll makronene.


Håper det smaker <3
2 418 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page