Pita med sprøstekt kylling og hurtig coleslaw

Hverdagen er tilbake og tiden for raske og smakfulle middager er her. Da passer det bra med en god pita fylt med kylling og en herlig salat. Særlig mye enklere blir det ikke, og noe av det aller beste er at du lett kan ta den med deg i hånden om du skal rekke en trening, fritidsaktivitet, eller har andre planer som gjør at du har dårlig tid bak grytene.
Dette er en middag som passer alle!
Tid: 20-30 minutter Antall porsjoner: 4 stk
Du trenger:
Stekt kylling
600-800 gr kyllinglårfilet (du kan og bruke kyllingbryst, men det blir ikke like saftig)
Salt
Pepper
Chiliflakes
Lime
Stekeolje
Hurtig coleslaw
1 stk hjertesalat
1 stk gulrot
½ stk agurk
1 stk avocado
3 ss creme fraiche
½ ts sriracha
Salt
Lime
Annet
8 stk pitabrød
Lime til å kutte i båter
Koriander
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på temperaturen som står anvist på pakken med pitabrød. Stek pitabrød etter anvisning på pakken.
Kutt kylling i tynne strimler. Stek på høy varme i en stekepanne til den er gyllen, sprø og saftig. Bruk nøytral stekeolje (raps/solsikke). Smak til med salt, pepper og chiliflakes etter ønske. Rett før servering tilsetter du litt limesaft.
Imens du steker kyllingen lager du coleslaw. Fjern de ytterste bladene på hjertesalaten, del den i to og kutt i fine strimler. Ha hjertesalatstrimlene i en bolle.
Skrell og rasp gulrot grovt, kutt agurk og skrelt avocado i jevne terninger. Bland sammen med salaten.
Tilsett creme fraiche og sriracha og bland sammen salaten. Smak til med salt og limesaft.
Server stekt kylling og coleslaw i pitabrød, sammen med limebåter og koriander du kan bruke som topping.
Håper det smaker!