Poke med kveite og koriandermajones

Poke eller poh-kay som den uttales kalles gjerne den nye sushien på folkemunne. Det er jo ikke så rart, for her er det mange likheter. En god salat med masse fisk, grønnsaker og spennende smaker er poke kort fortalt.
Den kan varieres på utallige vis, og her har vi brukt kveite. Kveite eller laks er våre favorittfisker når det gjelder råmarinering. De er fetere, og har mer smak, så de er ypperlig til kalde, råe og smakfulle retter.

Du trenger til 4 porsjoner. Tid: 45-60 minutter.
600 gr kveitefilet uten skinn og bein
2 stk lime
3 dl sushiris
150 gr østerssopp
4 stk reddik
2 stk noriark (sushiark)
200 gr edamamebønner
2 dl soya
1 ss oystersaus
1 ss sesamolje
1 ss riseddik
1 potte koriander
1 stk egg
3 dl rapsolje
¼ ts sriracha
Salt
Slik gjør du:
1. Kok og tilbered ris etter anvisning på pakken. Gjør dette først slik at du får avkjølt risen litt før servering.
2. Kok opp soya, oystersaus, sesamolje og riseddik. Riv eller kutt soppen i strimler. Tilsett i soyaen og kok i 2-3 minutter. Hell over i en skål og sett kjølig.
3. Lag majones på egg, 2 ss grovhakket koriander, sriracha, saften av ½ stk lime og rapsolje. Bruk en stavmikser når du lager majonesen. Ha egg, koriander, sriracha og limesaft i et litermål og miks sammen. Spe inn rapsolje og miks sammen til en majones.
4. Kutt kveiten i jevne biter på størrelse med en terning. Bland med saften av 1 stk lime og 1 ss av soyaen fra soppen. Gjør dette rett før servering, marinerer den for lenge vil kveiten bli «overkokt», det er limesaften som gjør dette.
5. Høvle reddik i tynne skiver, kutt nori i strimler og plukk fine blader av koriander.
Server kveite med ris og tilbehør
Håper det smaker!

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no