Polarbrød med lin- og chiafrø


Perfekte matpakkebrød in the making

Digge, saftige og fantastiske polarbrød, perfekt til matboksen eller niste på tur.



Du trenger:

650gr siktet hvetemel,

50gr rug,

1ss chiafrø

1ss krosade linfrø

2ts sukker

1ts salt

1/2 pose tørrgjær

2ss rapsolje

3dl melk

2 dl vann



Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en eltebolle. Bland melk og vann å varm til rundt romtemperatur. Spe så inn i det tørre og elt deigen i ca 15 min. La så deigen heve i 60 minutter (husk å dekk eltebollen med et fuktig klede/plastfilm)

  2. Ta så deigen ut av bollen og ha det på en benk som du har drysset med litt mel. Del den i12 emner, form til boller og la hvile på benken i 5 minutter. Dryss de med litt mel igjen og kjevl flate, de bør ha en tykkelse på ca 1 cm.

  3. Legg så på et bakepapir, stikk med en gaffel, dekk med et kjøkkenhåndkle og la de heve i 30 minutter.

  4. Stek i 10-12 minutter i en forvarmet ovn på 225 grader, husk å pensle/spraye brødene med litt vann før steking

Håper det smaker!

16 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS