Polarbrød med lin- og chiafrø

Digge, saftige og fantastiske polarbrød, perfekt til matboksen eller niste på tur.
Du trenger:
650gr siktet hvetemel,
50gr rug,
1ss chiafrø
1ss krosade linfrø
2ts sukker
1ts salt
1/2 pose tørrgjær
2ss rapsolje
3dl melk
2 dl vann
Slik gjør du:
Ha alt det tørre i en eltebolle. Bland melk og vann å varm til rundt romtemperatur. Spe så inn i det tørre og elt deigen i ca 15 min. La så deigen heve i 60 minutter (husk å dekk eltebollen med et fuktig klede/plastfilm)
Ta så deigen ut av bollen og ha det på en benk som du har drysset med litt mel. Del den i12 emner, form til boller og la hvile på benken i 5 minutter. Dryss de med litt mel igjen og kjevl flate, de bør ha en tykkelse på ca 1 cm.
Legg så på et bakepapir, stikk med en gaffel, dekk med et kjøkkenhåndkle og la de heve i 30 minutter.
Stek i 10-12 minutter i en forvarmet ovn på 225 grader, husk å pensle/spraye brødene med litt vann før steking
Håper det smaker!