top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Pommes frites


Sprø pommes frites er alltid digg!

Gode, sprøe, varme og saftige pommes frites. Det ultimate tilbehør til biff, burger ja you name it. Lager du de selv tar du middagen til et nytt nivå.


 

Du trenger:

1 kg     kokefast potet

litt salt

olje til fritering


 

Slik gjør du:

  1. Kutt potetene i jevne staver, detter er viktig for og få de jevnt stekt. Etter du har kuttet de lar du de rene av seg i litt kaldt vann, dette fjerne litt av stivelsen

  2. Varm opp oljen til ca 150 grader, tørk godt av potetene og friter de til de er møre.

  3. Ta de ut av oljen og tørk av de på et papir eller kjøkken håndkle.

  4. Varm opp oljen til den er ca 180 grader og friter potetene gyllen og sprø.

  5. Ta ut av oljen, legg de gjerne på et papir slik at oljen blir tørket litt av, ha i en bolle å smak til med ønsket krydder og litt salt.


Håper det smaker!

21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page