top of page
  • Kokken

Popcornis


Hva er vel bedre enn hjemmelaget is? Og når Kokken`s favoritt snack er popcorn er det bare rett og rimelig at vi lager en oppskrift på popcornis. Det er det som er så gøy med hjemmelaget is, du kan lage akkurat den smaken du vil.

Topp med litt mer popcorn, en god karamellsaus og litt maldonsalt! En lignende is har du neppe smakt! Søtt og salt i herlig harmoni.


Tid: 90 min + frysing.Nivå: Middels.


 

Du trenger:

30 gr   popcornkjerner + litt til topping

2 ss     rapsolje

3 dl      melk

2 dl      fløte

5 stk    eggeplommer

75 gr   sukker

2 ts      agave/lys sirup

30 gr   smør

½ ts     maldon salt


 

Slik gjør du:

  1. Pop popcorn i en vid gryte. Kok opp melk og fløte, ha i ferdig popet popcorn. (spar «litt» til topping, eller pop ny) Sett gryten på lav varme å la det trekke på lav varme i 60 minutter.

  2. Pisk sammen eggeplommer, sukker og sirup i en bolle. Sil popcorn ut av melkemiksen å spe  den så inn i eggemiksen i en tynn stråle mens du visper.

  3. Ha miksen tilbake i en gryte og sett den på middels varme. Rør med en slikkepott eller lignende til den begynner å tykne, men være forsiktig slik at den ikke sprekker.

  4. Et godt tegn på at den nærmer seg ferdig (uten at du bruker termometer (ca.80 grader)) er at den kommer en koke-boble.

  5. Sil tilbake i bollen, så rører du inn temperert smør og maldonsalt.

  6. La ismiksen avkjøle seg før du rører den i en ismaskin. Har du ikke ismaskin så kan du fryse den i en boks eller bolle å røre av og til. Da vil den nok blir litt kornete, men er forsatt like godt.

Håper det smaker!

523 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page