• Kokken

Porsjonspizza


Porsjonspizza med sprø bunn, d e digg det.

Hva med og bytte ut den tradisjonelle lørdags pizzaen med porsjons pizzaer der alle bestemmer topping selv. Passer perfekt som familiemiddag, lørdag med vennegjengen, ja stort sett alle sosiale setinger. Lag pizzabunnene ferdig på forhånd, ha de klar på bakepapir i kjøleskapet. Toppingen kan du variere alt etter stemning og anledning, denne gangen gikk vi for varianten med hvit pizzasaus.



Pizzabunn: (Holder til 8 porsjonspizza)

Du trenger;

500gr tipo 0 pizzamel

1ss tørrgjær

3,5dl vann

1ss olivenolje

1/2ts salt.



Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en eltebolle. Bland vann og olje å spe inn mens du elter på lav hastighet. Skru opp hastigheten til middels å elt deigen i 10 minutter.

  2. Dekk den til og la heve til dobbel størrelse.

  3. Ta så deigen ut av bollen, kna den sammen med litt mel og fordel den i 8 bunner.

  4. Rull disse opp som du skulle laget rundstykker, dryss litt mel over og vent 5 minutter før du kjevler de ut.

  5. Klipp 2 bakepapirark i 4, legg bunnen oppå og ha de på kjøl. Begynn med deigen tidlig på dagen, så har du egentlig gjort unna det meste som trengs




Hvit pizzasaus:

Slik gjør du;

Ha 1 beger creme fraiche (3dl) i en liten skål, ha i 20gr raspet parmensan og 1 lite raspet hvitløksfedd.

Bland godt og smak til med salt og sitronsaft etter ønske.



Topping:

Her kan du slå deg løs og bruke nett det som faller deg inn, vi gikk for (denne gangen); sjampinjong, rødløk, mozzarella, spinat, serranoskinke.

Steking:

Forhåndsvarm stekeovnen din til 240grader, bruk over og undervarme. Det er viktig at ovnen er varm før du begynner å steke pizzaene. Du får plass til 2 pizzaer på et stekebrett.

På den første runden med steking får du en pekepinn på hvor lang tid det vil da, dette vil variere fra ovn til ovn, så det er helt umulig for meg og gi deg fasiten. Vi stekte pizzaen i 12minutter så du kan bruke det som en pekepinn.

Etter pizzaen er ferdig stekt har vi på ruccola og revet parmesan.


Håper det smaker!

325 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2020 Kokken og Konditoren AS