Posjert egg


Et posjert egg løfter frokosten til nye høyder. Et nydelig delikat egg som du kan ha til salater, på en toast eller kanskje Egg Benedict frister! Posjering av egg høres vanskeligere ut enn det er og det tar ikke lang tid å lære seg denne edle kunsten.


Nøkkelene til suksess utenom litt trening er:

  • Ferske egg

  • En vid gryte

  • Ha litt salt og eddik i vannet

  • Ha eggene i en skål med litt eddik

  • En hulløse eller stor skje med hull er heller ikke til og forakte

Slik gjør du:

  1. Knekk eggene i en bolle, begynn med et og et og øke antall egg du posjerer når du får dreisen på det.

  2. Ha et par dråper eddik bollen. Pass på at eggene er romtemperert.

  3. Kok opp vann i en vid gryte, du må ha nok vann til at eggene blir dekt. Tilsett 0,2 dl eddik og litt salt per liter vann. Når vannet koker opp så rører du rundt med en visp slik at vannet sirkulerer.

  4. Trekk gryten av varmet og ha i eggene. Bruk en skje og rør helt ute i kanten slik at vannet sirkulerer. Pass på at du ikke kommer borti og ødelegger eggene.

  5. Det tar ca 4-5 minutter og posjere egg, det kommer ann på størrelsen.

  6. Når eggene er ferdig så skal eggeplommen være flytende, mens hviten er fast.

  7. Bruk en skje (helst med hull) og legg eggene på en tallerken med litt olje, fjern "tråder" som har dannet seg under posjering.

  8. Server egget mens det enda er litt varm. Topp med litt kvernet sort pepper og salt.

Håper det smaker!
130 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png