Potet gnocchi.

Disse italiensk inspirerte «potetputene» er et helt ypperlig tilbehør til festmaten.
Du trenger:
300 gr skrelt mandelpotet
2 stk eggeplommer
50 gr revet parmesan
75 gr siktet hvetemel
Salt og pepper
Slik gjør du:
Dekk potetene med vann, og kok på lav varme. Når de er ferdig kokt så siler du av vannet.
La potetene dampe litt i gryten. Press de gjennom en sil, bruk passeringsjern, eller mos fint med en stamper.
Mens det enda er varmt så blander du inn revet parmesan og eggeplommer, og har i litt salt og pepper. Kna inn siktet hvetemel.
Rull til avlange pølser, ca på størrelse med en wiener pølse. Kutt i 2 cm lange biter.
Kok opp vann, og ha i litt salt. Kok potet gnocchi til de flyter opp, dette tar normalt 2-3 minutter.
Ta ut av vannet, vend med litt olivenolje, og avkjøl på et fat eller lignende.
Stek med litt stekeolje og smør til de gyllen. Topp gjerne med litt gode urter og revet parmesan.
Håper det smaker!