Potet og purreløksuppe med torsk og grønt

Potet og purreløk suppe er en av våre suppe favoritter. Ikke bare er den enkel å lage, smaker godt og er rimelig, den passer også til et bredt utvalg av tilbehør.
Denne gang ble det med stekt torsk og grønne vitamin bomber. En mettende, god og ikke minst sunn middag!
Du trenger:
5 stk mellomstore kokefaste poteter
½ stk purreløk
½ stk gul løk
1 stk hvitløksfedd
olivenolje
1,2 liter vann
1 stk hønsebuljong trening
½ stk pose spinat (ca 30gr)
600 gr torskefilet uten skinn og bein
¼ stk brokkoli
½ pose sukkererter
½ pose kuttet grønnkål
Du trenger:
Skrell poteter og løk. Kutt i jevne biter å stek rask i en gryte med litt olivenolje sammen med strimlet purreløk og hvitløksfedd.
Ha i vann og buljong terning å kok til potetene er mør.
Bruk en stavmixer eller blender å mix til en glatt, jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
Rett før servering koker du opp suppe å mixer inn spinaten.
Del torskefilten i 4 porsjoner, 2 til voksne og 2 til små. Stek i på «skinnsiden» med litt rapsolje til den er gyllen og fin. Snu fisken å stek ca like lenge.
Legg fisken over på en tallerken å la den hvile.
Kutt brokkoli og sukkererter i strimler å kok raskt i vann med litt salt sammen med grønnkålen, vi snakker maks 1 minutt.
Sil av vannet og ha grønnsakene i suppen.
Server varm suppe med grønnsaker og stekt torsk.
Håper det smaker!