• Kokken

Potet og purreløksuppe med torsk og grønt



Potet og purreløk suppe er en av våre suppe favoritter. Ikke bare er den enkel å lage, smaker godt og er rimelig, den passer også til et bredt utvalg av tilbehør.

Denne gang ble det med stekt torsk og grønne vitamin bomber. En mettende, god og ikke minst sunn middag!



Du trenger:

5 stk    mellomstore kokefaste poteter

½ stk    purreløk

½ stk    gul løk

1 stk    hvitløksfedd

olivenolje

1,2 liter vann

1 stk    hønsebuljong trening

½ stk    pose spinat (ca 30gr)

600 gr  torskefilet uten skinn og bein

¼ stk    brokkoli

½ pose sukkererter

½ pose kuttet grønnkål



Du trenger:

  1. Skrell poteter og løk. Kutt i jevne biter å stek rask i en gryte med litt olivenolje sammen med strimlet purreløk og hvitløksfedd.

  2. Ha i vann og buljong terning å kok til potetene er mør.

  3. Bruk en stavmixer eller blender å mix til en glatt, jevn suppe. Smak til med salt og pepper.

  4. Rett før servering koker du opp suppe å mixer inn spinaten.

  5. Del torskefilten i 4 porsjoner, 2 til voksne og 2 til små. Stek i på «skinnsiden» med litt rapsolje til den er gyllen og fin. Snu fisken å stek ca like lenge.

  6. Legg fisken over på en tallerken å la den hvile.

  7. Kutt brokkoli og sukkererter i strimler å kok raskt i vann med litt salt sammen med grønnkålen, vi snakker maks 1 minutt.

  8. Sil av vannet og ha grønnsakene i suppen.

  9. Server varm suppe med grønnsaker og stekt torsk.

Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS