top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Potet og spinatsuppe med torsk, egg og sprøtt bacon.


Når det er surt og kaldt ute, ja da passer det perfekt med mettende, fyldige og gode supper. Potet og spinatsuppe er en av våre all time favoritter, servert med litt torsk, egg og bacon blir den enda bedre.


Tilberedningstid: 30 min Antall porsjoner: 4 stk


 

Dette trenger du:

5 stk mellomstore poteter

4 ss creme fraiche

4 stk egg

300 gr torsk

2 stk hvitløkfedd

2 stk løk

2 dl fryste erter

150 gr baconterninger

100 gr spinat (kan godt bruke fryst)

1 stk buljongterning (grønnsak/kylling)


 

Slik gjør du:

  1. Skrell løk, hvitløkfedd og potet. Kutt i grove biter. Ha i en gryte, tilsett buljongterning og 1 liter med vann. Sett på kok, og la det småkoke i ca 20, da bør potetene være mør.

  2. Gjør klart resten mens suppen koker: Kok egg i 7,5 minutter (om du vil ha flytende plomme), stek bacon sprøtt i en stekepanne, kok ertene raskt i lettsaltet vann. Når eggene er ferdig kokt, så skreller du de, før du deler de i to.

  3. Dryss salt over torsken, å la den ligge med saltet i 10 minutter. Del den så i serveringsstykker. Kok opp nok vann til at du vet at det dekker fisken, ha litt salt i vannet. Legg fiskestykkene oppi kokende vann, trekk så av varmen. La fisken trekke til den flaker seg, da er den ferdig.

  4. Tilsett creme fraiche og spinat (bruker du fryst spinat må suppen koke litt) i suppen, kjør det med en stavmikser eller blender til du får en glatt suppe. Smak til med salt og pepper.

  5. Server varm suppe med torsk, egg, bacon og erter. Har du krutonger og vårløk er dette ypperlig som topping også.


Håper det smaker!

200 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page