• Kokken

Puffet svinesvor.


Disse minner om baconchips, og det er jo det de strengt tatt er. Hjemmelaget baconchips altså. Perfekt når du vil ta ribben nye høyder.



Du trenger:

Svinesvor

Olje til fritering



Slik gjør du:

  1. Skjær svoren av ribben, og fjern så mye av fettet som mulig, slik at du bare har «skinn» igjen. Du kan høre med slaktere om de kan hjelpe deg når du kjøper ribben.

  2. Kok svorer lenge (45-60 minutter) til den er helt mør, bruk mye vann, og ha litt salt i vannet.

  3. Ta svoren ut av vannet, skjær vekk overflødig fett. Kutt svoren i strimler på størrelse med en fyrstikk.

  4. Fordel svoren jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Tørk den i ovnen på 100 grader, helst over natten, den må ihvertfall bli tørr.

  5. Varm opp frityrolje til den er varm, den bør være opp mot 180 grader. Friter svoren litt og litt, den blåser seg opp og blir sprø ganske raskt.

  6. Ta ut av oljen, og legg på et brett med papir. Dryss over litt salt.

  7. Server som snacks eller som svor på ribben.

Håper det smaker!

141 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS