Pulled pork med grillede steambuns og kimchi


Dette kan vi spise dag inn og dag ut i hele sommer!

Pulled pork servert i steambuns, sammen med en god kimchi og en herlig majones, er sommermaten over all sommermat, og garantert noe vi kommer til å spise mange ganger i sommer.


Pulled pork har vi laget av svinenakke. Har du en butikk med kjøttdisk i nærheten spør om de har hel nakke, om ikke kan du bruke nakkekoteletter. Den skal stekes på 120 grader til den blir helt mør, det tar ca 8-9 timer (kjernetemp på 88 grader) Du kan også steke den over natten på ca 90 grader og skru opp temperaturen til 120 grader på morgenkvisten og la den stå litt ekstra.


Her har vi valgt å grille steambunsene før servering, men oppskrift og fremgangsmåte er lik, du bare griller de etter at de er dampet. Oppskrift på steambuns finner du her!


Alt kan grilles, også steambuns, bare husk og damp de først!

Kimchi er fermenterte grønnsaker og må lages minst to dager før servering, oppskrift finner du her!


Kimchi er perfekt tilbehør til pulled pork og steambuns

Under finner du fremgangsmåte på pulled pork og en fresh majones.


Pulled pork


Du trenger:

1 kg hel svinenakke

3 ss malt paprika

2 ss brunt sukker

1 ts sennepspulver

2 ts maldonsalt

1/2 ts cayenne pepper

2 dl eplejuice



Slik gjør du:

  1. Bland sammen krydderet og gni inn svinenakken med det. Legg nakken i en ildfast form og sammen med eplejuicen.

  2. Dekk med formen med alufolie og sett inn i en forhåndsvarmet ovn på 120 grader varmluft.

  3. Nakken skal stekes i 8-9 timer til en kjernetemperatur på ca 88 grader. Når nakken er ferdig skal du lett kunne "dra/pull" den fra hverandre med to gafler.

  4. Ha væsken som er til overs i en gryte og kok inn til den blir litt tykk. Bland sammen med puller pork.

Server i steambuns eller det som passer!


Fresh majones


1 stk egg

2 dl nøytral olje

1-2 ts sriracha

1 stk lime

salt



Slik gjør du:

  1. Ha egg og ca 1 ts sitronsaft i en litermål. Spe inn olje mens du mikser med en stavmikser.

  2. Smak til med Sriracha, sitronsaft og salt.


Litt agurk og vårlig er også godt til, samtidig som det gir litt ekstra sprøhet og crønsj til bunsene.


Nå kan sommeren bare komme!


153 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS