Rød pesto

Denne røde pestoen er utrolig smakfull og passer perfekt til pasta, salat eller andre middager der pestoen har sin rettmessige plass. Den er superrask å lage og inneholder ikke mange ingredienser. Vi bruker både pinjekjerner og mandler, men du kan fint bruke en av delene.
Nivå: Enkel Tid: 5-10 minutter Porsjoner: 1 mellomstort norgesglass (ca 5 dl)
Du trenger:
190 gr soltørket tomat i olje.
2 stk små hvitløksfedd
½ stk liten chili
1 dl pinjekjerner
1 dl mandel
1 ts salt
2 dl oliven/raps olje
½ stk sitron (kun saften)
Slik gjør du:
Grovhakk chili, hvitløk og soltrøket tomat og ha i et mellomstort norgesglass. Vi mixer det sammen med en stavmixer så det er derfor vi grovhakker det litt.
Rist pinjekjerner og mandel i en varm panne. Pass på at de ikke blir brent, de skal bare få en fin gyllen farge og litt «røstet» smak.
Ha i glasset sammen med resten, tilsett oliven/rapsolje, salt og sitronsaft å mix sammen med en stavmixer.
Oppbevar kjølig i et tett glass.
Håper det smaker!