top of page

Rød pesto


Denne røde pestoen er utrolig smakfull og passer perfekt til pasta, salat eller andre middager der pestoen har sin rettmessige plass. Den er superrask å lage og inneholder ikke mange ingredienser. Vi bruker både pinjekjerner og mandler, men du kan fint bruke en av delene.


Nivå: Enkel      Tid: 5-10 minutter           Porsjoner: 1 mellomstort norgesglass (ca 5 dl)


 

Du trenger:

190 gr soltørket tomat i olje.

2 stk    små hvitløksfedd

½ stk   liten chili

1 dl      pinjekjerner

1 dl      mandel

1 ts      salt

2 dl      oliven/raps olje

½ stk   sitron (kun saften)


 

Slik gjør du:

  1. Grovhakk chili, hvitløk og soltrøket tomat og ha i et mellomstort norgesglass. Vi mixer det sammen med en stavmixer så det er derfor vi grovhakker det litt.

  2. Rist pinjekjerner og mandel i en varm panne. Pass på at de ikke blir brent, de skal bare få en fin gyllen farge og litt «røstet» smak.

  3. Ha i glasset sammen med resten, tilsett oliven/rapsolje, salt og sitronsaft å mix sammen med en stavmixer.

  4. Oppbevar kjølig i et tett glass.

Håper det smaker!

88 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page