• Kokken

Rekesalat


Hjemmelaget rekesalat smaker aller best

Den beste rekesalaten lager du selv, og i disse dager får du tak i veldig gode reker.

En herlig symfoni av reker, egg, løk, dill, majones og rømme. Smak til med sitron, salt og pepper.


Dette er et utgangspunkt for en knalldigg rekesalat som er ypperlig på en skive toastet brød.

Lett å lage og en perfekt måte å bruke opp reker du har i overskudd, eller en god grunn til å kjøpe inn litt ekstra reker.


Denne oppskriften gir deg en habil mengde rekesalat, men det er heller ingen særlig grunn til å lite av dette, for det forsvinner fort!


Du trenger:

1 kg reker med skall

4 stk egg

1 stk rødløk

1 ss finhakket eller tørket dill

4 ss tykk majones (lag selv eller kjøp fra butikken)

2 ss rømme

maldonsalt

pepper

sitron


Slik gjør du:

  1. Skrell reker og ha de i en skål. Skallet kan du ta vare på og fryse ned, et nydelig utgangspunkt for en knalldigg suppe.

  2. Kok egg til de er hardkokt (ca 10-12 minutter). Skrell og kutt egg i små terninger, ha dette i skålen sammen med rekene.

  3. Skrell og finhakk rødløk, ha i skålen med rekene.

  4. Tilsett dill, majones og rømme. Bland godt sammen.

  5. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.


Passer peeeerfekt på toastet brød!




225 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png