Riskaker

Inspirasjonen til disse er hentet fra boken «Vèlochef», en bok jeg anbefaler til alle som er interessert i mat og trening.
Disse passer perfekt som turmat, etter en hard treningsøkt eller kanskje du har forsovet det å trenger en «panikk frokost» i hånden. For noen begynner jo sykkelsesongen snart og;)
Oppskriften holder til ca 24 riskaker, når du har laget det et par ganger kan du begynne å leke med smaker på kremosten, tilsette nøtter, bær, ja det som faller deg inn.
En annen ting er jo at prisen per riskake er betraktelig lavere enn du ville ha måtte betale for et tilsvarende produkt i butikken.
Du trenger:
500gr risottoris
50gr kokosfett
25gr brunt kokos sukker
2pk philadelphia kremost melkesjokolade
50gr honning
2stk fryseposer/ 1stor zip-lock pose
Slik gjør du:
Ha ris, kokosfett og kokossukker i en riskoker med 8dl vann og kok til den er ferdig, har du ikke riskoker har du alt en gryte, har på lokk og koker på lav varme til all væsken har fordampet.
Bland sammen kremost og honning, når risen er ferdig blander du dette inn med en slikepott.
Fordel i 2 fryseposer/1 zip-lock pose og kjevle litt flat slik at den blir jevnt fordelt.
Legg den i kjøleskapet til den er helt avkjølt, ta ut av posen (forsiktig) og del i ønsket mengde og størrelse. Pakk inn i aluminiums folie og oppbevar kjølig.
Håper det smaker!