Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS

Riskremostekake med pepperkakebunn

Oppdatert: 23. nov. 2019


Kjært barn har mange navn. Her har vi laget vår juleversjon av den berømte ostekaken.

At det blir rester av riskrem er nesten like sikkert som at det blir julemiddag. Fortvil ikke, for med riskremrester kan du lage julens beste ostekake. En riskremostekake med pepperkake bunn vil garantert falle i smak hos alle som kommer på julebesøk. Vi tør nesten og påstå at du kommer til å lage mer riskrem til neste jul slik at du kan være sikker på at du har nok rester til en riskremostekake.

Tilberedningstid: 30 min. Mengde: 18 cm ring.


Du trenger:

60 gr meierismør

5 stk gelatinplater

4 dl ferdig risgrøt

200 gr kremost

200 gr pepperkaker

2 ts vaniljesukker

100 gr melis

0.5 dl appelsinjuice


Slik gjør du:

  1. Smelt smøret og miks sammen pepperkakene i blender/hurtigmikser. Dette blir kakebunnen. Bruk en 18cm kakeform og press miksen til bunnen jevnt utover. Sett kjølig.

  2. Bløttlegg gelatinplatene i kaldt vann. Varm opp appelsinjuice i en gryte. Press ut vannet fra gelatinplatene og rør ut i juicen.

  3. Visp sammen kremost og melis. Bland dette sammen med appelsinjuice og gelatin og vend inn riskrem med en slikkepott.

  4. Fyll i formen med pepperkakebunn og sett riskremostekaken kjølig til den setter seg, helst over natten.


Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

68 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png