top of page

Riskremostekake med pepperkakebunn

Oppdatert: 13. des. 2020


Kjært barn har mange navn. Her har vi laget vår juleversjon av den berømte ostekaken.

At det blir rester av riskrem er nesten like sikkert som at det blir julemiddag. Fortvil ikke, for med riskremrester kan du lage julens beste ostekake. En riskremostekake med pepperkake bunn vil garantert falle i smak hos alle som kommer på julebesøk. Vi tør nesten og påstå at du kommer til å lage mer riskrem til neste jul slik at du kan være sikker på at du har nok rester til en riskremostekake.

 

Tilberedningstid: 30 min. Mengde: 18 cm ring.


 

Du trenger:

60 gr meierismør

5 stk gelatinplater

4 dl ferdig risgrøt

200 gr kremost

200 gr pepperkaker

2 ts vaniljesukker

100 gr melis

0.5 dl appelsinjuice


 

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret og miks sammen pepperkakene i blender/hurtigmikser. Dette blir kakebunnen. Bruk en 18cm kakeform og press miksen til bunnen jevnt utover. Sett kjølig.

  2. Bløttlegg gelatinplatene i kaldt vann. Varm opp appelsinjuice i en gryte. Press ut vannet fra gelatinplatene og rør ut i juicen.

  3. Visp sammen kremost og melis. Bland dette sammen med appelsinjuice og gelatin og vend inn riskrem med en slikkepott.

  4. Fyll i formen med pepperkakebunn og sett riskremostekaken kjølig til den setter seg, helst over natten.


Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

230 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page