Rullekebab brød


Vi har alle hvert der... Den dagen vi bare må ha en digg kebab!

En god kebab kan du lage hjemme selv, fyll og topping kan du variere etter dagsform og ønske.


Når du skal sette prikken over i`en satser du alt og lager noen knallgode hjemmelagde rullekebab brød. Disse er lett å lage, og du kan enkelt lage opp en god mengde som du kan ha i frysen.


Oppskriften er laget slik at du kan steke brødene i stekeovn uten å måtte brød fancy gadgets som pizzastein og lignende. Nå som du har brøden på plass, er det bare å ta seg et dypdykk ned i kebabens rike og mangfoldige verden...

Denne oppskriften er beregnet til 6 stk brød, skal du ha mer så er det bare å gange den opp.


Du trenger:

435 gr siktet hvetemel

2,5 dl kaldt vann

40 gr romtemperert smør

1/2 ss sukker

1/2 ts salt

2 ts tørrgjær


Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre (alt det tørre i en bolle som passer til en kjøkkenmaskin). Elt på lav hastighet og spe inn vannet. Skru opp hastigheten til middels.

  2. Når deigen er eltet sammen tilsetter du litt og litt smør i terninger. Elt deigen i 10-12 minutter etter. Den skal være smidig, blank og litt bløt.

  3. Dekk til deigen og la den heve/hvile i ca 1 time.

  4. Dryss litt mel på benken og skrap deigen utav bollen. Kna den sammen med litt mel og del den i 6 emner. Rull disse opp til små baller og dekk med et kjøkken håndkle.

  5. Sett stekeovnen på 250 grader med grill element og sett inn et stekebrett med bakepapir.

  6. Dryss litt mel over emnene og kjevl disse til tynne lefser. Når du får (eller har) teken på det kan du bruke hendene og "dra" deigen slik du ville gjort med en pizzabunn.

  7. Stek en og en lefse i ovnen i 3-4 minutter til de blir lett gyllen og blåser seg opp.

  8. Legg brødene under etter et klede slik at de blir myke. Du kan også bruke en pose om du skal oppbevare de lenge.



For litt mer kebab inspirasjon kan du sjekke ut følgende oppskrifter:


Falafel som er perfekt til helgekosen

Oppskriften finner du her!


Hjemmelaget kebabkrydder

Oppskriften finner du her!


Hjemmelaget kebabdressing

Oppskriften finner du her!


Håper det smaker!
449 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS