top of page

Søt gjærdeig


Søt gjærdeig er perfekt til boller, hvetestang og annet godt bakverk.

Denne oppskriften bruker vi til boller, stang og andre digg søt bakst.

Du får 25 boller eller 4 stenger på oppskriften.


 

Du trenger:

4 dl melk

200 grmeieri smør

1 kg hvetemel

5 gr kardemomme

200 grsukker

5 gr salt

1 posetørrgjær

1 stk egg


 

Slik gjør du:

  1. Varm opp melk og smør, trekk til sides slik at det får kjølt seg ned til det er lunkent.

  2. Elt sammen med alt det tørre, ha i egget og elt på middelshastighet til 15 minutter.

  3. La deigen heve til den blir dobbel, slå ned og bruk til ønsket bakverk.

  4. Husk la deigen heve i 30 minutter før steiking.

  5. Stek på 165 grader varmluft i 15-20 minutter, alt ettersom hva du lager.

Håper det smaker!

64 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page