Søt gjærdeig


Søt gjærdeig er perfekt til boller, hvetestang og annet godt bakverk.

Denne oppskriften bruker vi til boller, stang og andre digg søt bakst.

Du får 25 boller eller 4 stenger på oppskriften.



Du trenger:

4 dl melk

200 grmeieri smør

1 kg hvetemel

5 gr kardemomme

200 grsukker

5 gr salt

1 posetørrgjær

1 stk egg



Slik gjør du:

  1. Varm opp melk og smør, trekk til sides slik at det får kjølt seg ned til det er lunkent.

  2. Elt sammen med alt det tørre, ha i egget og elt på middelshastighet til 15 minutter.

  3. La deigen heve til den blir dobbel, slå ned og bruk til ønsket bakverk.

  4. Husk la deigen heve i 30 minutter før steiking.

  5. Stek på 165 grader varmluft i 15-20 minutter, alt ettersom hva du lager.

Håper det smaker!

27 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS