• Kokken

Søtpotet lapper med bacon, avocado og cottage cheese


Søtpotetlapper med bacon og avocado - perfekt etter trening

Vi hadde en enslig søtpotet igjen i skapet som hadde sykt lyst å bli tilberedt på en ny måte.

Samtidig fristet det med noen gode lapper, så løsningen ble enkel.

Disse energibombene er ypperlig som et litt annerledes helgelunsj (eller lunsj uansett hvilke dag) alternativ. Du kan lage ferdig røren, ha den på en flakse og ta med på tur. Eller har du hatt en knallhard treningsøkt og har lyst på noe godt?



Du trenger: (til ca 10 små eller 5 store lapper)

1 stk    stor søtpotet

1 dl      havregryn

4 ss     sammalt hvete finmalt

1 ts      bakepulver

2 stk    egg

1,5 dl   lett melk

¼ ts     salt

-

140 gr bacon i skiver

1 stk    avocado

½ stk   beger cottage cheese



Slik gjør du:

  1. Sett søtpoteten I stekeovn på 180 grader. Du trenger ikke skrelle den.

  2. Bak søtpoteten i 30-45 minutter til den er ferdig stekt og skallet løsner.

  3. Når den er ferdig og steke så tar du den ut av ovnen å drar av skallet. Dette kan gjøres dagen før.

  4. Fin frem en blender og ha i søtpotet, havregryn, sammalt hvete, bakepulver, egg, melk og salt.

  5. Mix til du får en glatt og fin røre. Den skal være litt tykk.

  6. Stek i en stekepanne med litt olje på middels temperatur, dette er litt viktig, for de må steke en liten stund for og bli ferdig, så har du for høy varme så blir de svidd.

  7. Bruk en falt og vid stekespade når du skal snu de.

De lappene på bildet er laget med 2 ss røre, så de er ganske små. Etter du har hatt røren i stekepannen så ”stryker” du de litt flat med skjeen slik at de blir jevne.


Server med sprøstekt bacon, avocado i tynne skiver og cottage cheese.


Håper det smaker.


19 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS