top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Saftig grytebrød med masse frø.


Et saftig grytebrød er perfekt til frokosten, gjerne sammen med masse godt tilbehør og pålegg.

Grytebrød har vært på moten en stund nå, og det er jo sånn sett forståelig det. Det ikke mye som er bedre enn et nystekt brød med masse smak og god skorpe.


Vi forsetter vår lille trend med å lage en blanding av chia og linfrø som vi heller kokende vann over. Da får du en tykkere væske du tilsetter brødet, og stivelsen vil bidra med å binde opp væske, ergo så får du saftig brød.


Dette mellomgrove brødet heves på kjøl over natten og stekes i en varm gryte på morgenen. Det vil si at dette er et fint bake prosjekt for familiens b-menneske og morgenfugl. Brødet er dog eltefritt så du slipper å stresse med elting og slikt som det.


Tid: Over natten + 45 min steking Porsjoner: 1 stk brød


 

Du trenger:

5 dl vann

2 ss chiafrø

2 ss linfrø

450 gr siktet hvetemel

150 gr sammalt hvetemel, finmalt

1 ts tørrgjær

1 ts salt

hvetemel til og kna sammen deigen


 

Slik gjør du:

  1. Kok opp vann og hell over chiafrø og linfrø. Sett dette kjølig, slik at det blir kaldt. Dette kan du med andre ord gjøre god tid i forveien. Rør av og til i miksen, slik at det ikke klumper seg.

  2. Ha melet, gjær og salt i en bolle, og rør inn den avkjølte væsken. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med k-grind.

  3. Dryss litt mel utover kjøkkenbenken og kna sammen deigen. Pakk inn i et kjøkkenhåndkle, og legg i en bolle, skål eller hevekurv. Sett kjølig over natten.

  4. Om morgenen tar du deigen ut av kjøleskapet. Sett en støpejernsgryte (pass på at du har et tilhørende lokk) inn i ovnen, og sett ovnen på 240 grader varmluft. La gryten stå i 20-30 minutter til både den og ovnen er varm.

  5. Ta gryten ut av ovnen, ta deigen ut av kledet, og ha i gryten. Ha på lokket og sett gryten tilbake i ovnen, skru temperaturen ned til 220 grader.

  6. Stek brødet i 30 minutter, ta av lokket og stek i 10-15 minutter til. Skorpen skal bli sprø og gyllen.

  7. Når brødet er ferdig stekt, ta det ut av gryten, og la det avkjøle på en rist.

Håper det smaker!

269 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page