top of page
  • Kokken

Saftig laks med nudler og en knallgod salat


Saftig laks med nudler og en knallgod salat er en perfekt hverdagsmiddags!

Som en aktiv småbarnsfamilie med like mye tidsklemma som alle andre familier er vi også avhengig av noen knallgode, enkle og raske hverdagsmiddager som alle i familien liker.


En av de middagene som det går en del av her hjemme er saftig laks, servert med nudler og en enkel og god salat, ofte laget på rester vi har i liggende i kjøleskapet. Mandag er jo den perfekte restemiddag dagen der helgens goder blir fortært.


Dette er en middag du klarer å lage på 15 minutter, uansett om du lager til 2 eller 6 personer.


Her har vi laget en dressing med nesten hele arsenalet av asiatiske sauser kokken har i skapet (det er en god del), men du kommer langt med litt lime, soya og sriracha. Litt knust nori på toppen er heller ikke til å forakte, men det er ikke et must.


Antall porsjoner: 4 stk Tid: 15-20 minutter


Du trenger:

150 gram laks eller ørret filet uten skinn og bein per person.

2 brett nudler

1 dl soya

1 stk lime

¼ ts sriracha

1 stk rødløk

3 stk gulrot

1 stk mango

¼ stk brokkoli

½ stk agurk

2 stk vårløk


Slik gjør du:

  1. Kok nudler etter anvisning på pakken. Bland sammen soya, limesaft og sriracha. Sil av vannet fra nudlene og bland nudlene inn i sausen. Hell nudlene med sausen over i en stor form.

  2. Kutt rødløk, agurk og mango i tynne strimler/skiver. Gulrot og brokkoli rasper du grovt. Bland sammen med finsnittet vårløk. Smak til med litt av soyasausen.

  3. Varm opp en stekepanne til den er varm. Krydre laksefileten på kjøttsiden med salt og pepper.

  4. Om du ikke har kjøpt ferdig porsjonert fisk, så deler du fileten i jevne porsjoner.

  5. Stek laksen med skinn/fettsiden ned til fisken er stekt 1/3 gjennom og har fått en gyllen farge. Du trenger ikke stekeolje til laks siden det er så mye fett (sunt fett) i fisken. Snu fisken og stek 30 sekunder på andre siden.

  6. Ta fisken ut av pannen å la den hvile i 2-3 minutter før du bryter den i biter og legger oppå nudlene. Når du bryter fisken i biter skal den ha en lett rosa farge, være glinsende og saftig.

  7. Server laks med nudler og grønnsaksalat.

Håper det smaker!
145 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page