Salat med indiske smaker, yoghurt dressing og crispy kikerter

Skal du diske opp med noe godt indisk? Kanskje en gryte eller lignende.
Da passer denne salaten ypperlig som tilbehør.
Du kan også servere den til stekt fisk, kylling osv, her er mulighetene mange.
Eller du kan spise den som den er som en god lunsj.
Det beste tipset er kanskje at du lager den til middag og så spiser eventuelle rester til lunsj dagen etter.
Du trenger:
1 dl quinoa
¼ stk liten rødkål
1 stk gulrot
½ stk pose babyspinat
¼ stk liten brokkoli
¼ stk liten blomkål
½ stk pose sukkererter
¼ stk sitron
-
3 ss gresk youghurt
1 ts karripulver
1 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
¼ stk sitron
-
1 boks kokte kikerter
1 ss karripulver
1 ss paprika pulver
½ ts salt
1 ss tandori spice miks
Slik gjør du:
Begynn med kikertene, de trenger lengst tid.
Ta de ut av boksen og skyll de godt i en sil. Tørk av de på papir.
Ha de i en bolle, ha i et par dråper olivenolje å bland godt sammen.
Så har du i krydderet (1 ss karripulver, 1 ss paprika pulver, ½ ts salt, 1 ss tandori spice miks) og blander godt. Finn frem et stekebrett med bakepapir og fordel kikertene i et jevnt lag.
Stek på 150 grader varmluft i 45-60 minutter til de er sprø og god.
Skyll quinoaen godt i kaldt vann og ha den så i en gryte. Fyll i 1 liter kaldt vann og kok i 15-20 minutter til den er ferdig kokt. Sil av vannet når den er ferdig.
Mens quinoaen koker strimler du kålen og sukkererter fint og høvler brokkoli, blomkål og gulrot i tynne skiver.
Bland sammen med spinat og den kokte quinoaen. Smak til med litt salt, sitronsaft og noen dråper olivenolje. (Vil du spice det mer opp kan du ha i litt karripulver, paprikapulver etc etc)
Ha den greske yoghurten i en liten skål sammen med krydderet
(1 ts karripulver, 1 ts gurkemeie ,1 ts paprikapulver) og saften fra sitronen.
Bland godt sammen.
Server salaten med yoghurt dressing og crispy kikererter.
Håper det smaker!