Salat med potet, tomat, egg og skinke

Denne middagen blir fort en slager, og har du potetrester fra dagen før så er dette en perfekt mulighet til å bruke opp.
Nivå: Enkel Tid: 45 minutter Porsjoner: 4 stk
Du trenger:
600 gr nypotet (eller potetrester)
6 stk tomat
1 bokspiknikk skinke
6 stk egg
2 ss pesto
1 stk hjertesalat
Salt, pepper og olivenolje
Slik gjør du:
Dekk potetene med vann, ha i ½ ss salt per liter vann. Kok potetene til de er ferdig.
Sett stekeovnen på 220 grader varmluft med grillelement.
Mens potetene koker gjør du klart resten:
Del tomater i to, legg i en ovnsform (det må være plass til potetene også) å dryss over salt, pepper og olivenolje.
Kutt skinken i terninger. Kok egg i 7 og ½ minutt, avkjøl i rennende kaldt vann å skrell de. Før servering så deler du eggene i to.
Kutt salaten i grove biter.
Når potetene er ferdig siler du av vannet før du presser du flat med en skje.
Bland med litt salt, pepper og olivenolje. Ha over i samme form som tomatene.
Sett i ovnen i 10-15 minutter til potetene og tomatene har fått en gyllen og lettstekt farge.
Server bakt potet og tomat med bløtkokt egg, skinke, salat og pesto.
Håper det smaker!