• Kokken

Salat med potet, tomat, egg og skinke


Denne middagen blir fort en slager, og har du potetrester fra dagen før så er dette en perfekt mulighet til å bruke opp.


Nivå: Enkel      Tid: 45 minutter         Porsjoner: 4 stk



Du trenger:

600 gr nypotet (eller potetrester)

6 stk    tomat

1 bokspiknikk skinke

6 stk    egg

2 ss     pesto

1 stk    hjertesalat

Salt, pepper og olivenolje



Slik gjør du:

  1. Dekk potetene med vann, ha i ½ ss salt per liter vann. Kok potetene til de er ferdig.

  2. Sett stekeovnen på 220 grader varmluft med grillelement.

  3. Mens potetene koker gjør du klart resten:

  4. Del tomater i to, legg i en ovnsform (det må være plass til potetene også) å dryss over salt, pepper og olivenolje.

  5. Kutt skinken i terninger. Kok egg i 7 og ½ minutt, avkjøl i rennende kaldt vann å skrell de. Før servering så deler du eggene i to.

  6. Kutt salaten i grove biter.

  7. Når potetene er ferdig siler du av vannet før du presser du flat med en skje.

  8. Bland med litt salt, pepper og olivenolje. Ha over i samme form som tomatene.

  9. Sett i ovnen i 10-15 minutter til potetene og tomatene har fått en gyllen og lettstekt farge.

  10. Server bakt potet og tomat med bløtkokt egg, skinke, salat og pesto.

Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS