Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS

  • Kokken

Salat med potet, tomat, egg og skinke


Denne middagen blir fort en slager, og har du potetrester fra dagen før så er dette en perfekt mulighet til å bruke opp.


Nivå: Enkel      Tid: 45 minutter         Porsjoner: 4 stk



Du trenger:

600 gr nypotet (eller potetrester)

6 stk    tomat

1 bokspiknikk skinke

6 stk    egg

2 ss     pesto

1 stk    hjertesalat

Salt, pepper og olivenolje



Slik gjør du:

  1. Dekk potetene med vann, ha i ½ ss salt per liter vann. Kok potetene til de er ferdig.

  2. Sett stekeovnen på 220 grader varmluft med grillelement.

  3. Mens potetene koker gjør du klart resten:

  4. Del tomater i to, legg i en ovnsform (det må være plass til potetene også) å dryss over salt, pepper og olivenolje.

  5. Kutt skinken i terninger. Kok egg i 7 og ½ minutt, avkjøl i rennende kaldt vann å skrell de. Før servering så deler du eggene i to.

  6. Kutt salaten i grove biter.

  7. Når potetene er ferdig siler du av vannet før du presser du flat med en skje.

  8. Bland med litt salt, pepper og olivenolje. Ha over i samme form som tomatene.

  9. Sett i ovnen i 10-15 minutter til potetene og tomatene har fått en gyllen og lettstekt farge.

  10. Server bakt potet og tomat med bløtkokt egg, skinke, salat og pesto.

Håper det smaker!

13 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png