Saltbakt rødspette med vinaigrette og potetsalat

Saltbakt rødspette
Du trenger:
1 rødspette eller annen flyndrefisk på 1kg (veier den mer må den stekes mer)
500gr grovt havsalt
1ss maizenna
1ss vann
Slik gjør du:
Har du fisket selv eller fått rødspette av noen andre må du rense den for innmat, kjøper du den i fiskebutikk er dette gjort. Vask fisken godt og tørk av den. Bland sammen salt, maizenna og vann.
Legg ca halvparten ut på et stekebrett med bakepapir, så har du fisken over å «pakker» resten av saltet rundt fisken. Sett den i en forvarmet stekeovn på 180 grader og bak den i 35 minutter.
La den avkjøle den seg litt, fjern saltet (som er blitt hardt nå) forsiktig med en skje eller lignende og dra så av skinnet før servering.
Topp med litt rødløk og bacon vinaigrette før servering.
Bacon og rødløk vinaigrette
Du trenger:
1 rødløk
200gr røkt bacon
eddik
vann
sukker
2 dl olivenolje (litt gressløk/persille om du har)
Slik gjør du:
Finhakk rødløken og ha i en lite gryte, dekk med eddik, ha i litt vann og litt sukker. Kok til all væske har fordampet og avkjøl litt.
Baconet steker du i ovnen (den som står på 180grader til fisken) og finhakker når det er er sprøtt.
Før servering blander du sammen løk, bacon og evnt finhakkede urter med olivenoljen.
Varm potetsalat med reddik og aspargesbønner
Du trenger:
1 pk reddik
1pk aspargesbønner
500gr småpotet
olivenolje
Slik gjør du:
Fjern topp og bunn på aspargesbønnene og del i 2, reddiken deler du i 6 båter. Kok opp lettsaltet vann og ha i reddik og aspargesbønner, når vannet koker opp igjen siler du av vannet og grønnsakene i en skål med litt olivenolje.
Så koker du potene i lettsaltet vann, husk og damp de litt gryten etter du har silt av vannet, da får de ekstra smak. Del de i grove biter mens de enda er varm og bland med resten. Smak til med salt, pepper og evnt litt mer olivenolje.
Håper det smaker!