Sandwichbrød


De beste sandwichene lager du selv, og da trenger du et godt sandwichbrød som utgangspunkt.

Dette brødet ble til etter at vår datter sa hun hadde så utrolig lyst på sandwich. Utgangspunktet er et eltefritt brød, noe som gjør det hele mye enklere også.

Perfekt i matpakken, på tur eller som medbrakt lunsj. Fyll det med alt det digge du kan tenke deg.

Nivå: Enkel Tid: 2,5 - 3 timer



Du trenger:

400 gr siktet hvetemel

200 gr sammalt hvetemel finmalt

2 ss     havrekli

2 ss     kruskakli

2 ss     chiafrø

2 ss     havregryn

1 ss     tørrgjær

5 dl      vann

Olivenolje

Tørket oregano



Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en eltebolle.

  2. Spe inn vannet, det er lurt og bruke k-grind.

  3. La deigen få blande seg godt sammen å røre et par minutter.

  4. Dekk til bollen med lokk/plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse.

  5. Dette tar ca 1-1,5 timer.

  6. Fin frem et stekebrett, helst et som er litt dypt, og dekk med bakepapir.

  7. Skrap deigen utav bollen oppå bakepapiret.

  8. Dryss over litt olivenolje å «press» deigen jevnt utover, akkurat som med en foccacia.

  9. Dekk til stekebrettet med plastfolie og la deigen heve i 30-45 minutter.

  10. Mens deigen etterhever forvarmer du stekeovnen til 200 grader med varmluft.

  11. Fjern plastfolie fra stekebrettet og dryss over litt tørket oregano.

  12. Stek på 200 grader varmluft i 15 minutter.

  13. Avkjøl på rist.

Håper det smaker!

56 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS