top of page
  • Kokken

Sellerirot «biff» med gulrot og hasselnøtter


Noen ganger trenger du ikke mye for å imponere. Dette er en enkel og rett frem vegetar rett der små grep og teknikker løfter smaker til nye høyder. Gulrøttene er fryst over natten, og når du steker de fra fryst tilstand får du frem en utrolig god sødme og konsistens i gulroten.

Sellerirot er stekt lengde på middels varme til den er gyllen og mør, da får den en ypperlig nøttete smak. Servert med rostede hasselnøtter, gulrotkrem og persille blir dette en innertier.


Oppskriften er beregnet til 4 personer.


Du trenger:

1 stk stor sellerirot

1 kg gulrot

50 gr hasselnøtt

Meierismør

Persille

Stekeolje

Salt

Sitron


Slik gjør du:

  1. Frys 6 stk gulrot helst over natten. Dette gjør at du kan tilberede de fra fryst tilstand og som gi de en fantastisk sødme. De fryste gulrøttene steker du lenge på middels varm i litt stekeolje til de er helt mør.

  2. Resten av gulrøttene skreller du og koker i vann med litt salt. Når de er ferdig kokt siler du av vannet og mikser til en pure i en blender eller med stavmikser. Bruk litt smør og vann for å justere tykkelsen. Smak til med salt og sitron.

  3. Kutt sellerirot i 2 cm tykke skiver. Bruk en utstikker eller skjær stykket litt rundt. Stek i en stekepanne på middelsvarme til biffen er mør, bruk litt stekeolje og tilsett smør på slutten. Smak til med litt sitronsaft og salt.

  4. Hasselnøtter roaster du i ovnen på 180 grader i 10 minutter og fjerner skallet. Grovhakk hasselnøtter.

  5. Plukk fine blader av persille som du skal bruke som en salat.

  6. Server sellerirot biff med gulrotkrem, steke gulrøtter, roastet hasselnøtt og persille.

Håper det smaker
356 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page