top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Sennepsild

Oppdatert: 13. des. 2020


Sild hører julen til, og hjemmelaget sennep sild er veldig godt. Enkelt å lage er det og, og du kan variere med krydder og smak etter ønske.


Tilberedningstid: 20 min Antall porsjoner: 1 mellomstort norgesglass


 

Dette trenger du:

5 stk sildefileter

2 stk eggeplomme

2 ss grovhakket dill

2 dl matolje (raps/solsikke)

2 ss grov sennep

2 ts eplecidereddik

0.5 ts sukker

0.5 ts salt

 

Slik gjør du

  1. Ha eggeplommer, eddik, sennep, og krydder i en bolle. Visp inn olje i en tynn stråle, slik du ville gjort om du lager majones.

  2. Kutt sildefileten i skiver, beregn 8-10 skiver per filet. Smak på sildefiletene, er de for salt, kan det være lurt å skylle de litt i kaldt vann.

  3. Vend silden inn i sennepsausen.

  4. Ha på glass, og oppbevar kjølig.

Håper det smaker!

149 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page