Sennepsild
Oppdatert: 13. des. 2020

Sild hører julen til, og hjemmelaget sennep sild er veldig godt. Enkelt å lage er det og, og du kan variere med krydder og smak etter ønske.
Tilberedningstid: 20 min Antall porsjoner: 1 mellomstort norgesglass
Dette trenger du:
5 stk sildefileter
2 stk eggeplomme
2 ss grovhakket dill
2 dl matolje (raps/solsikke)
2 ss grov sennep
2 ts eplecidereddik
0.5 ts sukker
0.5 ts salt
Slik gjør du
Ha eggeplommer, eddik, sennep, og krydder i en bolle. Visp inn olje i en tynn stråle, slik du ville gjort om du lager majones.
Kutt sildefileten i skiver, beregn 8-10 skiver per filet. Smak på sildefiletene, er de for salt, kan det være lurt å skylle de litt i kaldt vann.
Vend silden inn i sennepsausen.
Ha på glass, og oppbevar kjølig.
Håper det smaker!