Sitronkake med valmuefrø


En supersaftig og frisk formkake med sitron og valmuefrø

Er du glad i saftige, søte og friske kaker så er dette kaken for deg.

Den er nok mest populær hos de voksne, men hva gjør vel det?


Da blir det mer kake til oss.

Siden den er så saftig så holder den seg fint et par dager i kjøleskapet, om den ikke skulle bli spiset opp med en gang.


Mengde: 1 langpanne. Tid: ca.60 minutter.

Du trenger:

500 gr meierismør

500 gr sukker

8 stk egg

6 dråper vanilje ekstrakt

4 stk sitronjuice og skall

400 gr hvetemel

100 gr mandelmel

4 ts bakepulver

4 ss valmuefrø

200 gr cottage cheese


Slik gjør du:

  1. Rør smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin.

  2. Rør inn egg, ekstrakt, saften fra 4 stk sitron, cottage cheese og det tørre (mel, mandelmel) vekselvis. Dette er viktig, ellers så sprekker røren.

  3. Hell røren oppi en langpanne kledd med bakepapir.

  4. Stek på 175 grader varmluft i ca. 30-40 minutter.

Kandisert sitronskall

  1. Skrell sitronen med en skreller, da får du bare med deg det ytterste skallet, kutt dette i tynne strimler.

  2. Kok opp vann i en liten gryte og ha i sitron skall, rør og sil av vannet. Gjør dette 5 ganger slik at den bitre smaken forsvinner.

  3. Kok opp 1 dl vann og 2 dl sukker, ha i sitronskallet og la det koke i laken i 5 minutter.

  4. Sil av laken og legg skallet utover et bakepapir.

Sitron glasur

300 gr melis

1 stk eggehvite

Juice av 1 sitron


Slik gjør du:

  1. Rør alt sammen på middels hastighet til den blir litt fast.

  2. Da renner den ikke utover når dun skal smøres på.

  3. Når kaken er nedkjølt så smøres glasuren på og sitronskallet drysses over.

Håper det smaker!


Sitronkake er en perfekt sommerkake

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

107 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS