• Kokken

Sitronterte med oreobunn og marengs


Sitronterte må jo være perfekt til kaffen!

Ahhh! Det er tid for gode sitroner og hva er vel bedre enn en syrlig terte med en søt, klissete margens til neste kaffeslabberas!

Vi har bruk oreokjeks bunn som terteskall, en tvist som ikke blir feil.

Oppskriften er del opp i de forskjellige elementer som skal i, begynn med bunn siden den skal stå i kjøleskapet og sette seg litt, så lager du italiensk margens og sitronkrem mens bunnene stekes.

Om du vil kan du sløyfe marengsen!



Du trenger til 4 små terter:

Oreokjeks bunn:

60 gr smør

100 gr sukker

½ stk egg (sammenpisket)

40 gr kakao

65 gr mel

¼ ts salt



Slik gjør du:

  1. Rør smør og sukker hvit, ha i egg, sikt inn det tørre.

  2. Pakk inn i plastfolie og ha i kjøleskap et par timer slik at den blir fastere.

  3. Kjevl ca 3 mm tykk og stikk ut i ønsket form som passer i terteformen.

  4. Ha deigen i en terteform og stikk forsiktig noen små hull i bunnen, å stek på 180 grader i 8-10 minutter.

  5. La den avkjøle seg litt i formen før du har i fyllet.



Sitronkrem:

1 ½ stk egg

100 gr sukker

0,75 dl sitronjuice

62,5 gr fløte



Slik gjør du:

  1. Ha alt i et litermål og kjør med stavmixer. Sil gjennom en fin sil.

  2. Fyll de ferdig stekte terteskallene halvfull.

  3. Stek på 130 grader i 15 minutter.

  4. Ta den ut av ovnen, la den avkjøle seg litt, slik at kjeksen setter seg.

  5. Så tar du den ut av formen og topper med margens.



Italiensk marengs:

Du trenger:

60 gr   eggehvite

20 gr   sukker

100 gr sukker

0,5 dl   vann



Slik gjør du:

  1. Pisk eggehviter og 20 gr sukker halvstivt på middels lav hastighet, bruk stålbolle og stålvisp.

  2. Kok opp sukker og vann til rett før det begynner og bli gyllent (ideelt sett 120 grader, men ikke alle har sukkertermometer). Det skal ikke ha farge, men rett før.

  3. Det er viktig at sukkeret har høy nok temperatur, eller så går ikke dette bra.

  4. Spe sukkeret inn i eggehviten i en tynn stråle, skru opp hastigheten litt.

  5. La marengsen skal piskes til den blir kald/romtemperatur.

  6. Brenn av marengsen med en gassbrenner eller bruk grill element i ovnen, men da må ikke vike fra ovnen siden det fort kan svi seg.

Server med nytrukket kaffe.


Håper det smaker!

37 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS