Sitrus curd
Oppdatert: 13. apr. 2019

Dette kan sies og være en litt påskete utgave av den legendariske lemon curd, eller sitronkrem på godt norsk.
Denne herlige, søte, syrlige og digge kremen er perfekt fyll til kaker, makroner, på skiven eller til pavlova.
Her har vi brukt appelsin og sitron, noe som gir den en litt søtere smak. Men den er forsatt frisk og god.
For og få enda mer sitrus smak i curden rasper vi i skallet fra sitrusfrukten. Og så er det viktig å curden ikke koker, men mer om det i fremgangsmåten.
Tid: 10-15 minutter.
Du trenger:
120 gr eggeplommer (ca 4 stk)
150 gr sukker
100 gr smør
Skallet og saften fra 1 appelsin
Skallet og saften fra 1 sitron
Slik gjør du:
Vask appelsin og sitronen godt og tørk av dem. Bruk et fint rivjern (type microplane) og riv skallet av sitrusfrukten. Del sitronen og appelsinen i to etter at du har revet skallet, og press ut saften.
Ha i en gryte (helst teflon) sammen med eggeplommer og sukker, og rør godt sammen. Ha i smøret du har kuttet i terninger, og sett gryten på middels lav varme.
Rør hele tiden til du har en tykk krem, men den må ikke koke. Da blir den kornete og kan skille seg. Så det er viktig å holde et våkent øye med gryten.
Når kremen er ferdig så siler du den, da fjerner du det revete skallet, og får en glatt og fin curd (dette er ikke et must, men skallet har gjort nytten sin nå)
Oppbevar curden kjølig på glass.
Håper det smaker!
Oppskrift på pavlovaene på bildet under finner du her!
