Sjokoladefondant


En herlig mørk sjokoladefondant er perfekt følge til jordbær!

Sjokoladefondant er et legendarisk bakverk, og denne versjonen med mørk sjokolade er perfekt til gode bær, vaniljeis eller bærsaus. Denne er laget uten mel, og blir litt mer sufflerende, og det skader jo ikke!



Tid: 20-30 minutter Antall: 4-6 stk store fondanter, eller 6-8 stk små.


Du trenger:

100 gr smør

125 gr mørk sjokolade

50 gr sukker

3 stk egg

Porsjonskakeformer

Formfett eller nøytral matolje


Slik gjør du:

  1. Forhåndsvarm ovnen til 170 grader varmluft.

  2. Smelt sjokolade og smør i en gryte på middels varme

  3. Pisk lett sammen sukker og egg, og rør inn i den smeltede sjokoladen. Her er det lurt å bruke en stavmikser.

  4. Smør porsjonsformer med et tynt lag formfett eller matolje og fyll halveis opp med fondantrøren.

  5. Stek i 7 minutter, rist litt i formen, den skal ha satt seg litt. Er den før løs så kan du steke den litt til, men husk at kjernen skal være flytende.

Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS