Sjokoladegrøt med karamellisert banan og bringebær


Havregrøt er en sikker vinner rundt mang ett frokostbord. Havregrøt med kakao, toppet med karamellisert banan, bringebær og nøtter, er en enda bedre! Helt topp frokost før en aktiv dag.


Tilberedningstid: 15 minutter Antall porsjoner: 4 stk


Dette trenger du:

8 dl vann

50 gr mandler

3 dl havregryn

2 ss kakao

2 ss honning

2 stk banan

1 dl sukker

1 pk bringebær

1 stk lime



Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 160 grader varmluft. Fordel nøttene utover et stekebrett med bakepapir. Sett inn i ovnen, la de stå i 10-12 minutter. Avkjøl de litt, før du hakker de grovt med en brødkniv.

  2. Men nøttene står i ovnen, lager du havregrøt etter anvisning på pakken. Tilsett honning og kakaopulver. La den stå på lav varme frem til servering.

  3. Dryss sukkeret i en jevn lag utover en stekepanne, som står på middels-høy varme. Lag en karamell, ikke rist for mye i pannen.

  4. Kutt bananen i tykke skiver, og fordel utover i karamellen. La stå i 30 sekunder, ha i saften av 1 stk lime. Da koker du ut karamellen, og det blir lettere å ta bananskivene ut av pannen. Pluss at du får en frisk og god smak!

  5. Server sjokoladehavregrøt med karamellisert banan, bringebær og nøtter!


God frokost!

36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png