Sjokoladekake med glasur og friske bær


Sjokoladekake med glasur og friske bær

En god, saftig, syndfull sjokolade kake som er enkelt å lage.

Trikset med kulturmelk gjør at den blir enda saftigere og glasuren er til og dø for.

Sjokoladekake bunn (nok til 1 stor bunn)

Kakebunn

Du trenger:

5 dl      sukker

2 dl      sjokolademelk pulver

10 dl    hvetemel

1 ss      natron

7,5 dl   kulturmelk

150 gr  smeltet smør



Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en bolle, rør inn melk og smeltet smør.

  2. Ha i en stor kake ring som du har dekt med bakepapir i bunn.

  3. Stek på nederste rille i 30-40 minutter på 200 grader.

  4. Bruk en grillspydpinne for å sjekke om den er ferdig (det skal ikke henge noe røre på pinnen)


Sjokolade glasur

Du trenger:

200 gr  fløte

150 gr  sukker

50 gr    kakao

50 gr    mørk sjokolade



Slik gjør du:

  1. Kok opp fløte, sukker og kakao å la koke i ca 3 minutter, du må røre hele tiden.

  2. Trekk av varmen å rør inn sjokoladen som du har hakket i grove biter.

  3. Sil over i en skål, la den så avkjøle litt, å trekk så kaken med glasuren.


Det er viktig med noe frisk pynt som bær i sesong for og få litt friskhet til kaken og bryte opp den tunge sjokolade smaken.


181 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png