
Dette er en utrolig god og saftig sjokoladekake med en mektig og smakfull sjokoladekrem. Med så mye gode bær som nå er sesong i Norge kan denne kaken toppes med gode bær etter ønske.
Dette er en slik kake som er så god, at alle nok kommer til å spørre deg etter oppskriften, så du trenger ikke holde den hemmelig.
Kakebunn
Oppskriften er beregnet til 2 kakeformer på 24 cm i diameter. Fordel rører jevnt i begge formene.
Du trenger:
2,5 dl sukker
1 dl sjokolademelk pulver
5 dl siktet hvetemel
½ ss natron
4 dl kulturmelk
75 gr smeltet smør
Slik gjør du:
Forhåndsvarm stekeovnen til 170 grader varmluft
Ha sukker, sjokolademelk pulver, hvetemel og natroni en eltebolle. Rør inn kulturmelk og så smeltet smør til slutt.Bruk k-grind!
Fordel kakerøren jevnt i begge formene, husk å ha bakepapir i bunn.
Stek hver bunn i 30 minutter. Om du steker begge bunnene samtidig, må du nok muligens steke de litt lenger. Stikk en trepinne nedi, om det ikke henger deig fast i pinnen er bunnene ferdig stekt.
Avkjøl kakebunnene på rist.
Sjokoladekrem
300 gr meierismør
250 gr melis
200 gr mørk sjokolade
1 ts maldonsalt
2 stk kremost nautrell Tine 125 gr (det er viktig at du bruker denne typen kremost, da den har rett konsistens. Bruker du en annen type blir dette bare suppe!!)
Slik gjør du:
Temperer smøret slik det blir mykt (ikke smelt det, la stå på kjøkkenbenken 1 times tid)
Bruk en kjøkkenmaskin med k-grind og pisk smøret hvit sammen med melisen.
Når smøret er hvit (altså luftig) rører du inn kremosten.
Tilslutt har du i smeltet mørk sjokolade og saltet.
Bruk slikkepott og skrap ned fra kantene.
Montering av kake
Det er viktig at kakebunnen er avkjølt før du monterer kaken, er bunnen for varm så kommer kremen til å smelte.
Legg en bunn på et kakefat, så ca 1/3 av kremen.
Smør den jevnt utover.
Legg den andre bunnen oppå og fordel resten av kremen på bunnen og siden av kaken. Bruk en avlang palett eller slikkepott.
Pynt kaken med bær etter sesong og ønske!