Sjokoladekake med sjokoladekrem og deilige bringebær

Sjokoladekake er ofte en slager hos både små og store. Her har vi laget en skikkelig god og saftig utgave med en liten vri, nemelig med deilige rørte bringebær. Ikke nok med det så har vi pyntet den med en deilig sjokoladekrem og masse gode, friske bringebær. Så ikke bare smaker den utrolig godt, men den ser fantastisk fresh og lekker ut.
Mengde: 1 langpanne. Tid: Ca 60 minutter.
Du trenger:
200 gr bringebær+50 gr sukker, 50 gr vann
400 gr meierismør
100 gr mørk sjokolade
1 beger rømme (3,3 dl)
1 dl melk
4 egg
4 dråper vaniljeekstrakt
600 gr hvetemel
300 gr brunt sukker (våt type)
100 gr bakekakao
2 ts natron
Slik gjør du:
Kok opp sukker og vann og ha i bringebær
Smelt sjokolade og smør.
Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin og rør inn det våte, ikke de rørte bringebærene.
Hell røren over i en langpanne dekket med bakepapir.
Fordel de rørte bringebærene utover langpannen.
Stek på 175*c i 30- 40 minutter.
Sjokoladekrem
3 dl fløte
100 gr mørk sjokolade
1 dl melis
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen og pisk den inn i fløten og melisen.
Pisk til det blir en fast krem.
Smør den utover sjokoladekaken og dryss masse deilige bringebær over kremen.
Håper det smaker!
Oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no
