Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS

Sjokoladekake med sjokoladekrem og deilige bringebær


Saftig sjokoladekake med en enkel sjokoladekrem og masse gode bær!

Sjokoladekake er ofte en slager hos både små og store. Her har vi laget en skikkelig god og saftig utgave med en liten vri, nemelig med deilige rørte bringebær. Ikke nok med det så har vi pyntet den med en deilig sjokoladekrem og masse gode, friske bringebær. Så ikke bare smaker den utrolig godt, men den ser fantastisk fresh og lekker ut.


Mengde: 1 langpanne. Tid: Ca 60 minutter.


Du trenger:

200 gr bringebær+50 gr sukker, 50 gr vann

400 gr meierismør

100 gr mørk sjokolade

1 beger rømme (3,3 dl)

1 dl melk

4 egg

4 dråper vaniljeekstrakt

600 gr hvetemel

300 gr brunt sukker (våt type)

100 gr bakekakao

2 ts natron


Slik gjør du:

  1. Kok opp sukker og vann og ha i bringebær

  2. Smelt sjokolade og smør.

  3. Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin og rør inn det våte, ikke de rørte bringebærene.

  4. Hell røren over i en langpanne dekket med bakepapir.

  5. Fordel de rørte bringebærene utover langpannen.

  6. Stek på 175*c i 30- 40 minutter.

Sjokoladekrem

3 dl fløte

100 gr mørk sjokolade

1 dl melis


Slik gjør du:

  1. Smelt sjokoladen og pisk den inn i fløten og melisen.

  2. Pisk til det blir en fast krem.

  3. Smør den utover sjokoladekaken og dryss masse deilige bringebær over kremen.

Håper det smaker!


Oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no



59 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png