Sjokoladekrem, bringerbæris og karamelliserte korn

Oppdatert: 23. nov. 2019


Den perfekte kombinasjon av søtt og friskt, mykt og crunchy.

Dette er en ypperlig dessert for å avslutte et bedre festmåltid. En god og mektig sjokoladekrem, servert med en frisk bringebæris og karamelliserte korn med en touch maldonsalt.


Tilberedningstid: 45 min. Antall porsjoner: 4 porsj.


Du trenger:

4 stk egg

300 gr mørk sjokolade

300 gr fryste bringebær

250 gr fløte

200 gr sukker

2 stk gelatinplater

2 dl puffet havre eller popcorn

1 dl melis

1 stk lime

0.5 ts maldonsalt


Slik gjør du:

  1. Pisk eggedosis av egg og 100 gram sukker. Smelt sjokolade i en skål over vannbad. Vend smeltet sjokolade inn i eggedosis med en slikkepott.

  2. Bløtlegg gelatin, og smelt det i litt av fløten. Pisk resten av fløten til en lettvispet krem. Rør den smeltede gelatinen inn i eggedosisen sammen med sjokoladen.

  3. Vend så inn resten av fløten.

  4. Ha i form eller rett i skåler du skal bruke til servering, og sett kjølig over natten.

  5. Tin bringebærene i romtemperatur. Miks sammen med melis og saften av lime. Sil over i en form som passer i frysen, slik at du får vekk frøene. Frys over natten, og skrap med en gaffel.

  6. Smelt 100 gram sukker til en karamell i en stekepanne, vend inn puffet havre eller popcorn, slik at karamellen dekker kornene. Dryss over litt salt og fordel jevnt utover et stekebrett.

  7. Server sjokoladekrem med bringebæris og karamelliserte gryn.


Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS