Sjokoladekrem, bringerbæris og karamelliserte korn
Oppdatert: 13. des. 2020

Dette er en ypperlig dessert for å avslutte et bedre festmåltid. En god og mektig sjokoladekrem, servert med en frisk bringebæris og karamelliserte korn med en touch maldonsalt.
Tilberedningstid: 45 min. Antall porsjoner: 4 porsj.
Du trenger:
4 stk egg
300 gr mørk sjokolade
300 gr fryste bringebær
250 gr fløte
200 gr sukker
2 stk gelatinplater
2 dl puffet havre eller popcorn
1 dl melis
1 stk lime
0.5 ts maldonsalt
Slik gjør du:
Pisk eggedosis av egg og 100 gram sukker. Smelt sjokolade i en skål over vannbad. Vend smeltet sjokolade inn i eggedosis med en slikkepott.
Bløtlegg gelatin, og smelt det i litt av fløten. Pisk resten av fløten til en lettvispet krem. Rør den smeltede gelatinen inn i eggedosisen sammen med sjokoladen.
Vend så inn resten av fløten.
Ha i form eller rett i skåler du skal bruke til servering, og sett kjølig over natten.
Tin bringebærene i romtemperatur. Miks sammen med melis og saften av lime. Sil over i en form som passer i frysen, slik at du får vekk frøene. Frys over natten, og skrap med en gaffel.
Smelt 100 gram sukker til en karamell i en stekepanne, vend inn puffet havre eller popcorn, slik at karamellen dekker kornene. Dryss over litt salt og fordel jevnt utover et stekebrett.
Server sjokoladekrem med bringebæris og karamelliserte gryn.
Håper det smaker!