Sjokolademoussekake - perfekt til 17.mai

Oppdatert: 8. mai 2019


Dette er en utrolig god og saftig kake som faller i smak for både store og små. Hvem liker ikke en god sjokoladekake med sprø nøtter og masse freshe bær?


Denne kaken må jo sies og være den perfekte 17mai kake og!


Nivå: Middels. Tid: 40min. Porsjon: 24cm kake. 



Nøttebunn:

Du trenger:

4 stk    eggehviter

150 gr melis

75 gr    mandler

75 gr    hasselnøtt



Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen 180*c

  2. Stivpisk eggehviter i kjøkkenmaskinen med en visp.

  3. Kvern nøtter og rør det sammen med melisen.

  4. Når eggehviter er stivpisket så vender du inn melisnøtte miks med en slikkepott.

  5. Ha i en 20cm form med bakepapir i bunn.

  6. Stek i 20 min og avkjøl med et kjøkkenhåndkle over.



Sjokolademousse:

Du trenger:

150 gr sukker

180 gr eggeplommer ca7-8 stk

500 gr mørk sjokolade

130 gr fløte

750 gr fløte



Slik gjør du:

  1. Klargjør kakeform. Det er lurt og kle siden i formen med kakeplast, det gjør at du lett får den ut av formen. Ha også bakepapir i bunn og legg nøttebunnen i formen.

  2. Pisk stiv eggedosis av eggeplommer og sukker.

  3. Kutt og smelt sjokoladen.

  4. Pisk 750gr fløte til middels stivt.

  5. Rør sammen smeltet sjokolade med 130 gr fløte.

  6. Pisk sjokolademiks inn i dosis og vend så inn pisket fløte.

  7. Hell moussen i kakeforme og jevn den.

  8. Sett i kjøleskapet eller frys den da er det lettest å ta av kakeplasten og få et slett og fint resultat.

  9. Så kan du pynte den med masse deilige bær. Jeg har brukt jordbær, blåbær, bringebær og skogsyre.

Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS