Sjokoladerullekake med vaniljekrem, bringebær og karamellisert popcorn


Rullekake med popcorn og vaniljekrem

Sjokoladerullekake med vaniljekrem og bærfyll er perfekt som morsdagskake eller andre festlige anledninger.

Toppet med karamellisert popcorn får den en artig og sprø karakter.

Garantert en suksess hos store og små.

Vi har delt opp oppskriften i de ulike delene, totalt er det nok til 1 stk rullekake

Totalt bør du regne med og bruke ca 1time og 30 minutter på denne kaken, det er inkuldert nedkjøling av bunn og vaniljekrem.



Sjokoladekakebunn

Du trenger:

3 stk    egg

90 gr    sukker

60 gr    hvetemel

¼ ts      bakepulver

3 ss      kakaopulver

1ts       vaniljesukker



Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 240 grader varmluft.

  2. Lag eggedosis av egg og sukker, stivpisk det skikkelig, dette tar ca 15-20 minutter.

  3. Fin frem og vei opp resten av ingrediensene, sikt disse gjennom en sil og ha klar.

  4. Når eggedosisen er stivpisket vender du forsiktig inn de andre ingrediensene med en slikkepott.

  5. PS!Et lite tips er å lage vaniljekremen mens eggedosisen pisker, da sparer du deg for mye tid. Oppskriften finner du under.

  6. Fin frem et stekebrett med bakepapir og smør utover kakebunndeigen i en jevnt lag, bruk en avlang stekespade. Stek bunnen i 5 minutter.

  7. Med en gang du tar den ut av ovnen har du et bakepapir oppå, og et stekebrett over der igjen. La det stå slik til bunnen er avkjølt.

  8. Når den er avkjølt, så snur du hele greien, slik at det underste stekebrettet er øverst.

  9. Da får du den stekte siden inni kaken, og den finnere siden ytterst.

  10. Smør utover vaniljekremen, og dryss over fryste bringebær. Rull sammen kaken og la den stå i kjøleskapet til servering.

  11. Dryss melis over, topp med karamellisert popcorn å kutt i ca 1cm tykke skiver.



Vaniljekrem

Du trenger:

2 stk    eggeplommer

¼  dl     sukker

½ stk    vaniljestang (del i 2 og skrap utav frø)

2 dl      melk

½ ss     maizenna

1,5 dl   fløte

2 dl      fryste bringebær



Slik gjør du:

  1. Ha alt sammen i en gryte som er vid nok til at du kan røre (3 litersgryte er opptilmalt)

  2. Rør alt sammen med en visp, sett på middels lav varme og bruke en slikkepott til å «skrape» frem og tilbake. Det er litt som å lage eggerøre, bare at du ikke skal lage eggerøre;)

  3. Når vaniljesausen begynner å tykne, den skal være når opptil kokepunktet, så siler du den over i en bolle. Ha den så over på en avlang tallerken, type stor middags tallerken, da blir den avkjølt mye raskere.

  4. Dekk til med plastfolie, pass på at den ligger nedtil vaniljekremen, da får den ikke en hinne, og du hindrer kondens som gjør den tynnere. Sett den i kjøleskapet, eller om du har dårlig tid så setter du den i frysen, men ikke glem den.

  5. Bland sammen avkjølt vaniljekrem med pisket fløte.



Karamellisert popcorn:

Du trenger:

1 dl      sukker

Litt salt

2 dl      popcorn



Slik gjør du:

  1. Lag popcorn, bruker du micro popcorn så er 1/3 pose sannsynligvis nok.

  2. Lag karamell av sukkeret, vi pleier å bruke en dyp stekepanne, type nok stick.

  3. Når du har fått en lett gyllen karamell, så vender du inn popcornet å rører godt rundt.

  4. Vær litt forsiktig slik at du ikke «knuser» popcornet.

  5. Dryss litt salt over og fordel jevnt utover et bakepapir som ligger på et stekebrett.

  6. Avkjøl og bruk som topping på kaken.

Håper det smaker!

26 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS