top of page

Sjokoladeterte


Denne terten er virkelig til å anbefale. Her hjemme er den elsket av både store og små.

Terte er noe man forbinder med klassisk, elegant og tradisjonelle smaker. Slik som denne terten med sjokoladefyll og kakao. Det er så godt med sprø bunn, søt og litt mektig fyll, og litt bitter topping. Skal du lage en liten munnfull som imponerer hele kaffe besøket er denne godbiten. Du kan enten lage 1 stor eller 4 små terter på denne oppskriften.


Tilberedningstid: 3 timer. Antall porsjoner: 1-4 stk. Kategori: Bakverk.


 

Du trenger:

Mørdeig:

60 gr smør

40 gr melis

1 stk egg

125 gr hvetemel


 

Sjokoladefyll:

125 gr smør

125 gr mørk sjokolade

1 stk egg

0.75 dl kaffe (bruk den du ønsker)

0.75 dl sukker

 

Slik gjør du

  1. Kna sammen hvetemel, melis, 60 gr smør og 1 stk egg i en bolle. Form til en deig, press den flat og pakk inn i plastfolie. La den ligge kjølig i ca 30 minutter.

  2. Dryss på mel og begynn å kjevle ut deigen. Ikke kjevl den for tynt, da blir den vanskelig å jobbe med. Ca 2 mm er perfekt. Press den så forsiktig ned i en paiform, husk å press den godt inntil kantene slik at den ikke synker ned. Bruk en liten kniv til å skjære vekk overflødig deig.

  3. Legg et bakepapirark over, hell i erter til bunnen er dekket. Stek i en forhåndvarmet ovn på 160 grader varmluft, 10 minutter med erter før du fjerner erter (og bakepapir) og steker i 20 minutter til (litt mindre om du lager små terter). Da skal den ha fått en gylden farge og blitt sprø.

  4. Avkjøl paibunnen, og lag fyllet.

  5. Ha kaffe, 125 gr smør, sukker og mørk sjokolade i en bolle over vannbad. Smelt og rør sammen. Avkjøl litt, slik at eggene ikke koagulere. Pisk 2 stk egg lett og vend inn i sjokoladefyllet. Hell i ferdige paibunn(er)

  6. Stek på 100 grader i ca 30 minutter, da skal fyllet ha satt seg, og du ser at det stivner.


Dryss over kakao før servering.

Håper det smaker!125 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page