• Kokken

Skalldyrsuppe med sjøkreps

Oppdatert: 21. sep. 2019


Verdens beste suppe? Vi syntes det.

En skikkelig god, kremet og fyldig skalldyrsuppe er helt ypperlig. Spesielt på denne tiden av året når skalldyrene er i sesong.

Denne har vi laget på skalldyr kraft, og har du en god kraft er det ikke mye som skal til for å lage en god suppe.


Enkelt og greit har vi kun tilsatt litt creme fraiche og smør, da får du en frisk og fyldig suppe, ikke en tung og feit.

Servert varm sammen med en anstendig mengde stekte sjøkreps, crispy grønnsaker og nystekt brød er det skjelden feil.



Du trenger:

1 liter  skalldyrkraft (oppskrift finner du her)

200 gr fløte

50 gr   saltet smør

Salt og sitron

10-12 stk sjøkreps haler (helst rå)

1 stk    hvitløksfedd

1 stk    gulrot

1 stk    fennikel

1 pk     sukkererter



Slik gjør du:

  1. Kok opp kraften og tilsett fløte. La det redusere/koke inn til den blir litt tykk og kremet i konsistensen.

  2. Tilsett smøret og miks sammen suppen med en stavmikser. Smak til med salt og sitronsaft. Ikke kok suppene videre etter at du tilsatt smør, bare hold den varm under lokk.

  3. Suppen skal ikke være for tynn eller tykk, et god utgangspunkt er at den fester seg på skjeen.

  4. Før servering så skummer du den opp med stavmixeren, da får det en fin og luftig suppe.

  5. (PS! Varm opp tallerkenene og suppe skål litt i ovnen før du skal servere middag, suppe er mye bedre når den er varm og et lite tips er da varme tallerker)

  6. Skrell gulrot og høvl i tynne skiver, det samme gjør du med fennikelen mens sukkerertene kutter du i tynne staver.

  7. Legg de tynne grønnsakene i litt isvann, da blir de skikkelig crispy. Sil av vannet etter et par minutter.

  8. Bruk en salatslynge å fjern overflødig vann eller tørk av på litt papir.

  9. Stek sjøkrepsene raskt i en middelsvarm stekepanne med litt olje, smør og hvitløk.

  10. Stek de på med ryggen ned (den siden med rødlig farge) først, når de har fått en fin, gyllen farge snur du de å steker ca like lenge på andre siden.

  11. Server varm suppe med grønnsaker og stekte sjøkreps. Nystekte rundstykker og godt smør og ypperlig tilbehør.

Håper det smaker!

63 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS