top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Skinnstekt uer med fries og hvitløksmajones


Skinnstekt uer med pommes frites og hvitløksmajones

Selv om uer gjerne ikke er det flotteste fisken å se på, er den en ypperlig matfisk. Ueren er en dypvannsfisk som som regel fangstes som bifangst i annet fiske. Det er en "robust" fisk som har store skjell som dekker kroppen, få derfor din fiskehandler eller der du kjøper fisken til å rubbe skinnet for deg.


Uer har en mild og god smak, men tåler og blir servert med kraftige smaker. Steker du den rett har du et saftig stykke fisk med sprøtt skinn.


Kjøp gjerne fisk så tett opp til når du skal spise det som mulig, da får du ferskest fisk og holdbarheten er bra. Fisk bør oppbevares luftig i kjøleskapet, ikke ligge i en pose.


I denne oppskriften finner du fremgangsmåten på skinnstekt uer og hvordan du lager en rask og enkel majones du kan smake til slik du vil. Pommes frites og salat fikser du selv;)


Oppskriften er beregnet til 4 personer og du bruker ca 45 minutter.


Skinnstekt uer


Du trenger:


160-200 gram uerfilet med skinn.

stekeolje

salt og pepper


Slik gjør du:

  1. Ta fisken ut av kjøleskapet, vi lot den ligge på en rist.

  2. Dryss fint salt over filtene, det gjør den fastere i fisken og mer saftig.

  3. La fisken ligge i 20 minutter, filetene kan ligge kjøtt mot kjøtt, men ikke skinn mot kjøtt.

  4. Porsjoner filtene i stykker, vi en filet kan deles i to. Du kan skjære av litt av halestykket. Krydder med litt salt og pepper.

  5. Sett en stekepanne på middels høy varme, bruk nøytral stekeolje (raps eller solsikke)

  6. Ueren kan gjerne "krølle" seg litt når den stekes, dette fordi at skinnet trekker seg litt sammen. Press den forsiktig flat med en stekespade så ordner deg seg fort.

  7. Stekt ueren på middels høy varme til skinnet blir sprøtt og gyllent. Dette tar litt tid og du må følge på varmen slik at skinnet ikke blir brent.

  8. Når fisken er nesten gjennomstekt og skinnet er sprøtt så snur du den og steker den raskt på kjøttsiden.

  9. La fiskestykket hvile i 4-5 minutter etter at det har stekt så får du et saftig og godt resultat.

Under finner du en liten bildeserie som kan gi deg en liten pekepinn på hva du skal se etter underveis.


Server uer med pommes frites, en god salat, hjemmelaget majones og litt lime.

En enkel og god middag!


Her finner du oppskrift på en enkel og rask måte å lage majones på!


Håper det smaker!

372 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page