Skumboller


Hjemmelagde skumboller faller i smak hos både store og små!

Disse herlighetene er virkelig til og bli glade i. Vi lager de med kjeksbunn for da er det litt lettere å spise de.

Søte, luftige, dekket med sjokolade, og gjerne litt kokos drysset over, gjør dem himmelsk gode.


Det er vanskelig og bare spise en av dem for å si det slik, så da er det greit at det ikke er så vanskelig å lage flere.


Tid: 30 min. Mengde: ca.20 stk


Du trenger:

220 gr sukker

120 gr glukose

90 gr vann

150 gr eggehviter

½ vaniljestang

3 ss sukker

Tynne kjeks til bunn

200 gr mørk sjokolade

2 ss kokosolje

kokosmasse



Slik gjør du:


Kok opp 220 gr sukker, glukose og vann til 117*c. Samtidig piskes eggehviter på middels hastighet. Når det blir til et lett skum tilsettes 3 ss sukker, en og en spiseskje om gangen. Husk å la sukkeret røre seg godt inn før du har i resten.


Når sukkerlaken har nådd 117*c, så sperr du den i skummet i en tynn stråle.


Øk hastigheten litt og fortsett å piske til det er romtemperert.



Ha marengsen i en sprøyepose med ønsket tyll og sprøyt i vei.



Smelt sjokoladen og kokosoljen i en bolle over et vannbad, la det avkjøles litt før du dypper fløtebollene i sjokoladen. Du kan også helle sjokoladen over.


Sett dem på en rist slik at overflødig sjokolade renner av, dryss på kokosmasse om ønskelig.

Oppbevar dem kjølig i en tett boks.


Denne marengsen kan også brukes som topping på muffins eller iskremen, namnam!


Håper det smaker!



202 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS