
Skumboller

Disse herlighetene er virkelig til og bli glade i. Vi lager de med kjeksbunn for da er det litt lettere å spise de.
Søte, luftige, dekket med sjokolade, og gjerne litt kokos drysset over, gjør dem himmelsk gode.
Det er vanskelig og bare spise en av dem for å si det slik, så da er det greit at det ikke er så vanskelig å lage flere.
Tid: 30 min. Mengde: ca.20 stk
Du trenger:
220 gr sukker
120 gr glukose
90 gr vann
150 gr eggehviter
½ vaniljestang
3 ss sukker
Tynne kjeks til bunn
200 gr mørk sjokolade
2 ss kokosolje
kokosmasse
Slik gjør du:
Kok opp 220 gr sukker, glukose og vann til 117*c. Samtidig piskes eggehviter på middels hastighet. Når det blir til et lett skum tilsettes 3 ss sukker, en og en spiseskje om gangen. Husk å la sukkeret røre seg godt inn før du har i resten.
Når sukkerlaken har nådd 117*c, så sperr du den i skummet i en tynn stråle.
Øk hastigheten litt og fortsett å piske til det er romtemperert.

Ha marengsen i en sprøyepose med ønsket tyll og sprøyt i vei.

Smelt sjokoladen og kokosoljen i en bolle over et vannbad, la det avkjøles litt før du dypper fløtebollene i sjokoladen. Du kan også helle sjokoladen over.
Sett dem på en rist slik at overflødig sjokolade renner av, dryss på kokosmasse om ønskelig.
Oppbevar dem kjølig i en tett boks.
Denne marengsen kan også brukes som topping på muffins eller iskremen, namnam!
Håper det smaker!
