• Kokken

Slik lager du pastadeig


Hjemmelaget pasta er ikke bare godt, der er lettere å lage enn du tror. Kanskje har lyst å prøve deg du og?




PASTADEIG


For å lage pastadeig trenger du 1 egg per 100 gr durum hvete, aller helst tippo 00.

Det å lage pastadeig er ikke nøyaktig vitenskap, for et egg vil alltid variere litt i størrelse.

Først samler du melet i en haug på benken. Så lager du en grop du kan ha egg oppi.


Med en gaffel rører du inn egget, pass på at det ikke renner over kantene med en gang.

Kna deigen sammen til den ikke er klissete, den skal være fast, fin og smidig.

Pakk deigen inn i plastfolie og legg kjølig. Etter 10 minutter tar du deigen ut av kjøleskapet, den vil da ha blitt mykere. Ta ut av plastfolien, og kna den sammen på nytt.


Gjør dette to ganger, da skal deigen ha blitt fast og smidig, og er da klar til bruk.

Rester av melet skraper du sammen og siler. Da fjerner du alle klumper og deigrester. Bruk dette melet om igjen.

Når du skal kjevle ut pastadeigen, begynn på det tykkeste og jobb deg ned til ønsket tykkelse på deigen.


Dryss over litt mel av og til, slik at deigen ikke fester seg til pastamaskinen.

Fylte pasta kan være litt tynnere i tykkelse enn båndpasta.


Ulike pastafyll som er godt til fylte pasta.


Spinat og ricottakrem.

Et klassisk fyll til pasta som passer godt til sjømat og lyst kjøtt.

Skrell og finhakk 1 løk og 1 hvitløksfedd. Stek dette blankt på middels varme. Tilsett 50 gram spinat og 1 boks ricotta (250 gr). Ha alt i en blender eller miks med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitron.


Kremet sopp

Ypperlig full til pastaen om du skal lage en god sopprett, eller til rødt kjøtt. Men pass på, dette er mektige saker.

Skrell og finhakk 1 løk og 1 hvitløksfedd. Stek dette blankt på middels varme. Tilsett 50 gram sopp du har kuttet i fine biter. Stek til soppen er gyllen. Ha i 2 dl creme fraiche, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.


Fiskekrem

Pasta fylt med en deilig og smakfull fiskekrem er aldri feil. Dette er perfekt garnityr til pannestekt torsk. Eller som en egen rett med hollandaise og syltet rødbete.

Skrell 200 gr mandelpotet og 1 lite fedd hvitløk. Ha i en gryte og dekk med melk. Sett på varmen å la det småkoke til potetene er mør.


Imens potetene koker kutter du 150 gr fiskefilet i store terninger og drysser med litt salt. Ha fiskebitene i en gryte, og sil over varm melk fra potetene når de er ferdig.

Sett gryten med fisk på varmen, og trekk fisken til den flaker seg.

Lag potetkrem av kokt potet og litt av melken. Tilsett så flaket fisk, og rør godt sammen.

Smak til med salt og pepper.


Ulike pastarett som passer godt til båndpasta


Pasta carbonnara

En av de enkleste og letteste pastarettene, og absolutt en av favorittene. Denne pastaretten er servet med sprøtt bacon, eggeplomme og parmesan, og litt pepper.

Stek ønsket mengde bacon sprøtt, rør sammen 1 eggeplomme og 1 ss revet parmesan, dette er nok saus til 60 gram pasta.


Så skal du lage til 4 personer, så rører du sammen 4 eggeplommer og 4 ss revet parmesan. Den sausen heller du over nykokt pasta og server med sprøtt bacon og nykvernet pepper.


Pasta «bolognese»

Kanskje den mest kjente pastaretten og en klassiker rundt de mange middagsbord.

Den kan lages på både kort og lang tid, dette er en utgave som er laget på en rask måte, slik at den passer perfekt til hverdagsmiddager.


For å lage nok kjøttsaus til 4 personer trenger du 600 gr kjøttdeig, 2 stk løk, 2 stk gulrot, ½ stk sellerirot, 1 stk hvitløksfedd, 1 boks med godt tomathakk (ca 3 dl) og 1 ss tomatpure.

Skrell og finhakk løk og hvitløksfedd. Kutt gulrot og sellerirot i fine biter.


Stek kjøttdeigen gyllen, tilsett så alle grønnsakene og stek til de er mør. Ha på tomathakk og 1 ss tomatpure å la det småkoke til sausen blir tykk. Smak til med salt og pepper.


Pasta med blåskjell og fennikel

Supergod pastarett som passer godt til vårlige retter med en god hvitvin.

Du trenger 1 stk fennikel, 1 stk løk, 1 stk hvitløksfedd og 250 gr cherrytomat, 1 nett blåskjell og 3 dl hvitvin.

Snitt alle grønnsakene i tynne skiver. Stek blank på middels varme med litt olivenolje. På hvitvin og kok opp.

Tilsett så blåskjellene og damp til de åpner seg.

Server med nykokt pasta.


Håper det smaker!



0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS