Slik lager du perfekt søt paibunn



For og lykkes med en god pai, så trenger du oppskrift på en perfekt paideig som er god og sprø. Da er det jo greit at vi har nettopp en slik oppskrift på lur.

Her viser vi deg steg for steg hvordan du kan lage en paibunn som er perfekt til alle slags søte paier. Fyll den med det fyllet du ønsker så er du garantert suksess.



Paideig

Du trenger:

125 gr hvetemel

40 gr   melis

65 gr meieri smør

1 stk    egg




Slik gjør du:

Temperer smøret og rør alt sammen i en bolle. Kna deigen godt og pakk den i plastfolie.



La den ligge kjølig i minst 30 minutter. Da blir det lettere å jobbe med den.


Kjevle tynt. Husk å dryss godt med hvetemel så den ikke henger fast i benken. Ha i en paiform og kutt vekk overflødig deig, legg et bakepapir og tørkede erter oppå.



Stek på 160 grader varmluft i 10 minutter, ta vekk bakepapir og erter å stek i 15 minutter til.


Da er den klar til å fylles med det du måtte ønske av godsaker, og du kan også prøve ut disse oppskriftene.


Sjokoladeterte, oppskrift finner du her

Terte med vaniljekrem og bær, oppskrift finner du her


Sitronterte med orebunn og marengs, oppskrift finner du her



Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med – og publisert på plusstid.no

377 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS